Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

A világ legjobb országai - hol a legjobb élni? 2010.09.07. 15:17

A Newsweek Legjobb Országok százas listáján a 33. helyen állunk. Az első ízben kiadott listához a készítők az oktatás, az egészségügy, az életminőség, a gazdasági dinamika és a politikai környezet területeit vizsgálták különböző szempontokat alapján, melyből a lista készült. A felmérés szerint Magyarország az öt kategória közül az oktatás területén teljesített a legjobban (24.), ahol az átlagos iskolázottság és az írni/olvasni tudók aránya alapján osztályoztak.
A további kategóriák szempontjai (zárójelben Magyarország helyezései láthatók az adott területen):
Az egészségügy területén (42.) a várható átlagos élettartam figyelembe vételével rangsorolták az országokat.  Az életminőség kategóriában (33.) többek közt az egy főre eső fogyasztást, a gyilkosságok számát, a munkanélküliséget és az extrém szegénységben élők arányát vették figyelembe. A gazdasági dinamizmus (49.) alatt az egy főre jutó GDP növekedést, a gyártás és a szolgáltatások teljes GDP-n belüli arányát vizsgálták. A politikai környezet (32.) terület a politikai stabilitást és a választási részvételt vizsgálta. Az interaktív infografika alapján megnézheted hol legjobb élni a világon.

Kattint a képre az interaktív infografikáért!
 

Via:Newsweek

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr62277854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy maréknyi dollár 2010.09.07. 21:57:21

A francba.
Elcserélném /v. eladnám / Burkina Faso-ba szóló repülőjegyemet bármire, értékarányosan.

M13 2010.09.07. 22:17:46

Húúú! Mi lehet a lista alján szereplő országokkal, ha mi a középmezőnyben vagyunk?

pappito · http://pappito.com 2010.09.07. 22:46:36

gratulálok, hogy egy hónap késéssel sikerült rálelni a Newsweek jó kis grafikájára. A kivitelezés csodás, (a NW-é) ámbár az adatokról, amelyből dolgozik, semmit sem tudni.

a newsweektől csórt grafikával az index cimlapra kerülni? yeah, right.

üdv a 13. helyről, sok sikert!

lenoardo999 2010.09.07. 22:49:17

Komoly! pl. Szerbia vagy Tajvan nincs az első százban?

SzocsO 2010.09.07. 22:54:53

A franc se költözne fel a tetves hidegbe, lehet akármilyen jó is az élet. Sőt, ahol többet van hideg mint meleg, nem lehet alkalmas életre, legalábbis a sajátomra. Haver küldött képet, Kanada, május 1. A háztetőn meg másfél méter hó. Majdnem mondtam vmi csúnyát, de hát ő tudja, ha neki jó.

CTamás · http://www.joegeszseget.hu/ 2010.09.07. 23:12:09

Sokakat megelőzünk, de nem igazán a minőségi országokat gyűrjük magunk alá!

Traktoros Pista 2010.09.07. 23:25:03

nem sz@r finnország csak elég vodka kell

Mrs.Broflovsky (törölt) 2010.09.07. 23:35:30

jah, hät tenyleg nem egy pozitiv elmeny Finnorszägbol visszaköltözni...
pedig nem is szeretem a vodkät =)

peti papagáj 2010.09.07. 23:39:02

ez nem az első száz, hanem 100 kiválasztott az összesből, amihez volt adat feltehetőleg

$pi$ 2010.09.08. 07:04:35

Mondjuk a Finn oktatásra jellemzően vannak a legjobbak, aztán kis ugrással következik Finnország. Tudtak rátenni egy lapáttal.

Mondjuk a szomorú az, hogy nekünk is ott lenne a helyünk.

◄ViZion 2010.09.08. 08:18:43

Ehh, Kamerun meg alul... pedig ott nagyon korrekt az időjárás... pfff...
Azért Hamburgal már kibékülnék, ott van jólét, meg minden, meleg is majdnem két hét évente...
Mondjuk itthon sem volt több idén.

sunshine bobby (törölt) 2010.09.08. 09:04:43

Hát bazmeg, a faszom éljen finnországban, azok között a degenerált, alkoholista, elrajzolt pofájú kattant finnek között. Az egészségiügyi mutató is egy nagy kamu, de az oktatási aztán végképp. kizárt dolog, hogy az összes ország, amelyik előttünk van, az oktatásbanis annyival előttünk járna, sőt, tuti, hogy nem. Én éltem pár évet külföldön több helyen is európában (ESP/HOL/D) és rengeteg ny-európai ismerősöm volt. Valami elképesztő tudatlan és tájékozatlan volt az összes, pedig iskolázott, diplomás emberek voltak, és általában fiatalok 25-35 között. A műveletlenségük és a pl. földrajzi, vagy történelmi vonatkozású tudatlanságuk nem ismert határokat, pedig ezek a tárgyak alappillérei egy oktatási rendszernek. volt pár olyan svéd és norvég ismerősöm, amelyik azt se tudta, hogy magyarország még európa-e, vagy már ázsia. Ez nem vicc és nem is csak a hatás kedvéért! Aztán, amikor mondtam, hogy mo. még talán európa, legalábbis földrajzilag, akkor nem győztek elnézést kérni, tehát, látszott, hogy nem azt szégyelik, hogy nem tudták, hanem, hogy nem akartak megbántani, mert náluk egy szarfaszu ázsiai nyilván alacsonyabb rendűnek számít (egy kivétel:japán). És ezt egymástól függetlenül, nem egyszerre, ugyanott. Szánalmas volt.
A spanyoloknál például messze nem olyan jó az egészségügy, mint azt a grafikon mutatja. Jóval közelebb áll a miénkhez, mint a némethez. Zsúfolt rendelők, tele délamerikai bevándorlóval, lassúság, ócska felszerelés. Nem csoda, hogy a jobb cégek (persze inkább a nemzetközi multik, nem a spanyolok) eleve az egyébként drága magánkórház rendszerbe jelentik be a dolgozóikat. A németeknél az alapellátás is minimum olyan, vagy talán jobb színvonalú, mit a spanyoloknál a fizetős.

Én mindent összevetve inkább valami olasz vagy spanyol helyen élnék a legszívesebben. Mer nem a lóvé lényeg, hanem a sunshine.
süti beállítások módosítása