Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Az emberi gépezet 2010.10.11. 15:46

 

Fritz Khan 1888-ban született berlini szülész-nőgyógyász volt és a világ legismertebb orvosi illusztrátora. 1920-as években jelent meg ötkötetes műve az emberi szervezet működésének mechanikájáról. 1926-ben készített el Man as Industrial Palace című plakátját, melyben az emberi test működését gépi analógiákkal szemléltette. Műveit a 20-as évek gyárakkal teli Berline inspirálta. A légcsőben egy lift szállítja az oxigén labdákat, a májban munkások dolgozzák fel futószalag mellett a cukrot és a keményítőt, az agyban pedig tudósok végzik a szívritmus, a légzés és vérnyomás ellenőrzését. A biológia tudományát népszerűsítve képei az emberi test működését, mint ipari szervezetet mutatják be: a belső szerveke bonyolult fogaskerekek, emelők, csövek hálózata alkotja, a szem egy kamera, az pedig, mint turbina jelenik meg.

Ezt a Kahn által alkotott emberi gépezetet kelti életre egy videó formájában  Henning Lederer.

Der Mensch als Industriepalast [Man as Industrial Palace] from Henning Lederer on Vimeo.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr502363112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása