Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Levegő, víz.... internet - az internetgeneráció prioritásai 2011.10.04. 09:08

Levegő, víz, ... után lassan az internet is nélkülözhetetlen része lesz életünknek. Az alábbi infografika egy nemzetközi felmérés eredményeit mutatja be.

A Cisco nemzetközi tanulmánya, a hétköznapi élet, az internet és a hálózatok mindent átszövő kapcsolata közti összefüggésekre világít rá.  A kutatássorozat idei felmérése rámutat arra, hogy mindennapi életünkben egyre nagyobb szerepet töltenek be a hálózatok, olyannyira, hogy a megkérdezettek egyharmada szerint az internet ma már az emberi élet olyan nélkülözhetetlen eleme, mint a levegő, a víz, az élelem és a lakóhely. A válaszadók több mint fele már nem tudná az életét az internet nélkül elképzelni, mivel az az „életük szerves részévé vált”.

•    A nemzetközi felmérés két célcsoportra terjedt ki: a felsőoktatásban tanulókra és a húszas éveikben járó fiatal szakemberekre. A felmérés mindkét részterületen 100-100 válaszadó bevonásával készült 14 országban, ami összesen 2800 válaszadót jelent.
•    A felmérés a következő országokban készült: Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Brazília, Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország, Németország, Olaszország, Oroszország, India, Kína, Japán és Ausztrália.
 


Nagyításért kattints a képre!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr933277144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodr · http://google.com/+ibodr 2011.10.04. 15:10:11

9-ből 10 hallgató rendelkezik Facebook profillal? Ööö...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.10.04. 17:01:10

@bodr: Nekem is megakadt rajta a szemem :)

Bár végülis nekem is 4 Facebook-profilom van, ha a 3 oldalt is beleszámítjuk :)

infofan 2011.10.04. 17:33:16

@bodr: Valószínűleg Facebook-függő volt a fordító és javítani akarta a statisztikát:)

Soulbook 2011.10.05. 09:25:46

Az angol eredetin még a hallgatók kilenc tizede (9/10) van, ami 90 százalék, vagyis 10-ből kilenc.

www.cisco.com/assets/sol/ent/business_trend/borderless/ccwtr/CWRTR-infographic.png
süti beállítások módosítása