Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Life hack - Tedd könnyebbé az életed! 2010.08.30. 18:49

A következő infógrafikából jó néhány ötletet meríthetsz, hogy tedd könnyebbé, kényelmesebbé, vidámabbá hétköznapjaid lifehack-ek segítségével.


A lifehack kifejezést Danny O'Brian brit informatikai újságíró használta először, aki egy tanulmányt készített arról, hogyan teszik a programozók hatékonyabbá munkavégzésüket. A felmérés eredményeként kiderült, hogy számos segédprogramot hoznak létre, mellyel lerövidíthetik a munkafolyamatokat. Tehát az eredeti kifejezés az informatika világából ered (az RSS is egy ilyen lifehack), ma már lifehack-nek neveznek minden olyan trükköt, melyek megkönnyítik életünket. A pontos meghatározás:" leleményes megoldás".

Nézzünk egy példát: Hirtelen nem várt vendég lep meg bennünket, akit meg szeretnénk kínálni egy pohár borral, ami persze nincs a hűtőben. Ekkor bevetjük a következő apró trükköt: a borosüveget behelyezzük egy vízzel és jéggel teli edénybe, majd hozzáadunk egy maréknyi sót, amit alaposan elkeverünk és két perc alatt már kínálhatjuk a "behűtött" borunkat. A sós víz fagyáspontja nem nulla, hanem kb. -15 fok, így a jég pár perc alatt elolvad, az italtól viszont elvonja a hőt. Ha az infógrafikán kívül további lifehack-ekre vágysz, keresd fel a lifehacker.com vagy a 43folders.com oldalakat.

 

TheirToys.com
Created By TheirToys.com Sex Toys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr562259490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása