Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Amerika legjobb munkái 2010.09.08. 13:30

Az amerikai Munkaerő Statisztikai Hivatal (Bureau of Labor Statistics) és a CNNMoney.com felmérése alapján készült el a következő infografika. A felmérésben 35 ezer munkavállalót kérdeztek meg munkájáról, melyben értékelniük kellett a munkájuk stressz szintjét, rugalmasságát, biztonságosságát, társadalmi hasznát valamint személyes elégedettségüket. A felmérés készítői a munkavállalói értékelést továbbá a legmagasabb fizetés és az átlagfizetés adatait figyelembe véve megalkották a Legjobb munkák listáját. A legérdekesebb dolgokat, külön színnel jelölték az infografikán.


Néhány érdekesség: az aneszteziológusoknak, vagyis az altató orvosoknak a legmagasabb az átlagfizetésük és a legmagasabb fizetési listán is a második helyen állnak (tényleg megbecsülik őket), a legelégedettebbek munkájukkal az altató orvosok asszisztensei, a legbiztonságosabb foglalkozás a sürgősségi orvosé, a legstresszmentesebb pedig az oktatási tanácsadóé. Aki részletesebb rangsorra vágyik, kattintson ide! Jó böngészést!
 

Nagyításért kattints a képre!
 


Via

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr452280219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verpistike 2010.09.09. 09:13:54

azé a 292K egy évben az kúrvára nem gyenge.. nem csodálkoznék ha most jópáran elkezdenének pakolni és irány aneszteziológusnak amerikába:)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.09.09. 09:13:55

Az az érdekes, hogy egyetlen repüléssel kapcsolatos foglalkozás sincs sehol sem a listán, beleérve a légitársasági repülőgépvezetőket.. tragikus, hogy pár év alatt hova süllyedt ez a szakma, mindenféle értelemben.

lüke 2010.09.09. 09:13:55

majd nézzetek utána, szereintem a kardiológusok

de nem baj a magyarok szeretik a pontatlanságot és a pongyola fogalmazást

escaper · http://elinnen.blog.hu 2010.09.09. 09:13:56

Ismerve a fentieket: nem gondolkoztatott el, hogy az anesztesek ilyen fizetes mellett, miert csak 11. helyen vannak a listaban? Hiszen mint orvosnak a tarsadalmi megbecsultseguk is magas.

Az ok: iszonyu stresszes melo (sok hibazasi lehetoseg; a munka egyik resze az intenziv osztaly, ahol naponta halnak meg a betegek a szemuk lattara) sot korabban halnak, mint a mosonok.

"British Medical Journal, in which anesthetists died significantly younger ... than did other specialists"

Az a durva, hogy Mo-n ugyanez a helyzet, csak a fizetesuk is nevetsegesen alacsony. (Normal orvosi fizetes, es nem halapenzes melo.)

Reszletesebben, az okokrol:
www.anesth-analg.com/content/92/6/1487.full

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.09.09. 09:35:34

Én nem akarom leszólni az altatóorvos munkáját, de nem uszkve 50x egyszerűbb és kevésbé felelősségteljes, mint bármilyen sebészi munka?

Liquid_Night 2010.09.09. 09:40:58

Emellett feltűnhet még: a klinikai szakpszichológus (81k) pszichiáter (177k), állatorvos (83k), gyógyszerész (109k), sürgősségi ügyeletes orvos (249k)...

Az oké hogy Amerika, de ez irreálisan soknak tűnik...kérdés: ez egy szimpla számtani átlag, amiben benne van a bronx-i sokadrangú állami kórház, meg a Hollywood-i háziorvos is, és ők húzzák fel idáig? Vagy ezt így hogy?

escaper · http://elinnen.blog.hu 2010.09.09. 09:44:30

@verpistike:
az ado ekkora magassagban nagyjabol 33%. Igaz, igy is marad szepen.

@lüke: en is ugy hallattam, hogy a vannak jobban fizeto munkak is, valszeg azok nem regisztraltak az oldalon, ami a tanulmanyt kiadta.

www.allied-physicians.com/salary_surveys/physician-salaries.htm

shenk 2010.09.09. 09:49:45

@Zka: látszik, hogy nem értesz hozzá.

Egyrészt sebész és sebész között óriási különbségek vannak, van aki csak rutinmunkát végez (az sem mindegy, hogy melyik országban vagy, mert teljesen eltérő, hogy milyen munkát osztanak rád), van aki meg tényleg komoly orvosi munkát, ami akár 10 órás folyamatos koncentrációt is igényel.

De megsúgom, hogy a 10 órás műtétnél az anesztes is 10 órán át figyel, nehogy valami baj legyen.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2010.09.09. 10:03:25

@Zka: nem :)

Kivulallokent latva: a sebesz feladata, hogy a problemat megoldja. Az anesztes meg eletben tartja a beteget a mutet alatt es esetleg utana is az intenziv osztalyon.

Raadasul az "altatas" sem az altatasrol szol: amirol tudok min. 3 fele dolgot kell kiutni (ebrenlet, fajdalomcsillapitas, izomrelaxansok) es ezeket folyamatosan figyelni. Az elverzes megakadalyozasa sem a sebesz feladata.

Es ez csak egy alapmutet, gondold el, ha valakinek a szivet vagy tudejet operaljak: ekkor az adott szerv melojat is at kell vennie gepekkel, amiknek a parametereit folyamatosan kell allitgatni.

Egyes helyeken az anasztes megszolitasa Dr. XY, a sebesze Mr. XY. :)

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.09. 10:08:27

Érdekes! Szívesen látnék egy olyan bejegyzést is, ahol bemutatják, hogy ki a legjobban kereső főállású blogger.

loading 2010.09.09. 10:08:49

@Zka: Nem. Pont fordítva: nagy a felelőssége.
Az ő fizetésük nem csak Ámerikában, hanem Nyugat-Európában is magas. És mindenképp több, mint itthon.

Mindfield 2010.09.09. 10:09:12

@verpistike: Már látom magam előtt, ahogy Kolompár Gazsi (vagy Szabó Sanyi, tökmindegy) odaszól az asszonynak, hogy "te, asszony, pakolj, megyünk ámerikába aneszteziológusnak, jobb mint az itthoni kőmíves meló"...:)

KCB 2010.09.09. 10:31:13

Én azon csodálkoztam hogy a szoftverfejlesztők nem is olyan jól fizetettek.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2010.09.09. 10:52:22

@Kerek Perec: fejlesztobol 800 ezer, anesztesbol 23 ezer forol van adat.
Az egyik egy hianyszakma (keves ember lesz masoddiplomaskent orvos), a masikra at lehet konnyeden terni.

A masik ok: a 800 ezer fejlesztobe valoszinuleg az egyszerubb munkak fernek bele. A projekt manager mar jobban keres, a software architectre pedig ezt irjak: "paychecks for the best software architects sky-high".

Aztan maganpraxisban nincs anesztes, csak korhazban alkalmazottkent (bar lehet vallalkozo). "Fejleszto" pedig az is, aki sajat cegben cegvezeto/architect, es durvan jobban keres, mint ez a lista. Csak az sem regisztral ilyen oldalon, mint ami a tanulmanyt irta: nem alkalmazott akar lenni, hanem a cegebol csinal hasznot.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2010.09.09. 11:01:39

@verpistike: ha igy maradnak a magyar fizetesek nem is lesz orvos 5-8 even belul Mo-n:
kulfoldon a fizetesek jok, a tarsadalmi megbecsultseg magas, es mostmar minden orvosnak kell beszelnie nyelvet: egy huszoneves el fog indulni, es ha a gyerekei kint szuletnek nem is megy Mo-ra. Most is csak az oregek maradnak (nyelvtudas hianya, lustasag vagy csalad tartja vissza oket).

Pl. Svedorszagban lassan nincs is mar orvoskepzes: minek is lenne? Bevandorlokat vesznek fel: megusszak az orvoskepzes koltseget.

lüke 2010.09.09. 17:34:51

@escaper:
minden orvos
föleg a nö nemü orvosok
korán halnak
süti beállítások módosítása