Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Európa sztereotípiákban 2010.09.28. 09:00

Yanko Tsvetkov Londonban élő bolgár grafikus és vizuális művész a honlapján végzett felmérés alapján elkészítette Európa sztereotip térképeit a különböző nemzetek szemszögéből. A térképek közös vonása a sztereotípiákon túl az irónia és a poénok használata. Természetesen nem kell komolyan venni, a készítőjük is csak művészi alkotásként tette közszemlére őket.
Magyarország két nép szemében a pornó országa (olaszok és bolgárok), két népnek a jó kaját jelenti (németek, britek), a franciáknak Sarkozy földje, az amerikaiaknak kommunistaellenes ütközőzóna és a meleg szerint a nem katonai pornó világa.

Jó böngészést!:) (A poszt végén a forrásban megtalálod nagyobb méretben a térképeket!)

 

Európa 2009

 

Európa a franciák szerint

 

Európa a németek szerint

 

Európa az olaszok szerint

 

Európa a bolgárok szerint

 

Európa a britek szerint

 

Európa az amerikaiak szerint

 

Európa a melegek szerint

 

Olaszország a gazdag olaszok szerint

Forrás

 

Egy kis ráadás!

Európa a magyarok szerint

 

Pár hónapja készült egy térkép a fentiek mintájára, amely magyar szemszögből mutatja be Európa országait. Ezt a térképet azonban már nem a bolgár művész készítette, hanem Szabolcs Sándor, aki bolgár kollégájához hasonlóan mindezt csak poénnak szánta, ennek ellenére nagy vitát váltott ki a térkép (kommentekért katt a képre) a szerző Flickr oldalán.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr192328794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ianitorum Regalium Magister · http://regnihungariae.blog.hu/ 2010.09.28. 19:28:52

Nagyon érdekes, általánosító,de azért van benne valami.
süti beállítások módosítása