Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Magyar újságírók vs közösségi média 2010.12.17. 12:18

A mai infografika alapjául szolgáló felmérés a közösségi média ismeretét és használatát vizsgálta a magyar újságírók körében. A kutatás részleteit itt találod!

 

A Trendlabor Médiaindex 2010 egy a magyar újságírók körében végzett kutatás, melynek fő célja az volt, hogy megtudjuk, milyen mélységben ismerik és használják ma az újságírók a közösségimédia-csatornákat. Mi úgy látjuk ugyanis, hogy ez egyre fontosabb (lenne) ahhoz, hogy az új, velük szemben támasztott követelményeknek jobban meg tudjanak felelni. Ilyen például a gyorsaság, hatékonyság, közvetlenebb kapcsolat az olvasókkal, stb. Az újságíróknak sok kérdésre kellett válaszolniuk, és a válaszaik összesítését a könnyebb befogadhatóság érdekében egy infografikában foglaltuk össze. Ebből látható, hogy számos tekintetben jól informáltak, de olyan alapvető dolgokat, mint mondjuk a link-, dokumentum-, vagy a fotómegosztó szolgáltatások nem igazán ismerik - pedig sokkal könnyebbé válna számukra a munkavégzés. Fontos trend, hogy egyre inkább használják a közösségi site-okat és a blogokat is témagyűjtésre, a különböző vélemények, szempontok megismerésére, sőt egy részük aktívan hoz létre saját tartalmakat is ezeken a felületeken. A kutatást a tervek szerint évente fogjuk elvégezni, hogy lássuk, hogyan változnak a felhasználói trendek az újságírók körében.

Nagyításért kattints a képre!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr402521644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pong 2010.12.17. 13:40:13

Kellemes kis blog, örülök, hogy van ilyen, és nem csak azárt mert táblázat/grafikos fetisem van.
süti beállítások módosítása