Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Mire és mennyit költenek a nők és a férfiak? 2010.12.28. 13:43

A CreditLoan által készített infografika megmutaja mennyit költenek a nők és mennyit a férfiak. Eddig azt hitted a nők költenek többet?

Via

 

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr212543956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.12.28. 21:13:13

Ehhez is lesz magyarítás az ighun.blog.hu oldalon? :D

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.12.28. 21:21:38

Ez butaság szerintem. Jó, hogy ezek közül a férfiak költenek többet...

Autó? Naná, és kit furikáznak vele? A lányokat...

Kaja? Biztos nem egyedül esznek, vagy a haverokkal... Szerintem egy fickó akkor is fizet a nőnek, ha csak mondjuk haverok, vagy jó ismerősök (a hódításról már nem is beszélek), egyszerűen mert úgy illik, ha elmegy a férfi vhova egy nővel. A pia ugyanez. Hány férfi hív meg egy nőt? És viszont?

Elektronika? Hát ki vegye meg? Egy nő azt se tudja, mit hol kell bekapcsolni (tisztelet a kivételnek), nemhogy még elmenjen tudományosan tv-t venni...

Szóval ez az egész sántít.

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2010.12.28. 21:41:45

Ezt nem mutatom meg az asszonynak :)

Árkászati Hadimérnökség 2010.12.28. 21:56:01

@klarky: Teljesen egyetértek. Meg olyanok, hogy "ki intézkedik, ha Anyjuk megnyomja-meghúzza a kocsit beparkolásnál?", meg "kinek a nevén van a telefonelőfizetés, amivel Anyjuk a barátnőivel cseveg? de Apjukomnak csak hívjfellécci-sms-t dob?", meg "ki fizet az étteremben?", "ki veszi a mozijegyet?", "ki veszi meg azokat a cuccokat, amiket Anyjukom lát a tévén, és azt mondja, dehogy kellene - de közben megkérdezi, hogy azzal lehet-e videotelefonálni (mert akkor kiskorút le lehet ellenőrizni, tényleg ott van-e, ahol állítja, és az milyen praktkus, közben Apjukom azt is tudja, hogy nemcsak a telóért fog fizetni, de gyermeke is utálni fogja e szemét húzásért)?", meg "és Anyjukom drágaparfümjét ki veszi meg, hogy neki csak az átlagos biszbaszokra kelljen költeni?"
Üdv!
Á. H.

Sadist 2010.12.28. 22:16:47

Magára a telefonra elképzelhető, hogy többet költenek a férfiak, de azt bátran merem állítani, hogy a beszélgetési idejük, elküldött sms-ek száma csak negyede a nőkéhez képest.
Az étterem, mozi, buli résznél meg az volna az érdekes, hogy saját magukra mennyit költenek. Mert olyan azért ritkán van, hogy elmennek moziba vagy étterembe, és a nő fizet, vagy legalább a saját felét fizeti.

Kahli 2010.12.28. 22:49:02

ez faszság! mármint a kommentek.

jártál már -csak kíváncsiságból- női ruházat osztályon? a férfi cuccok sokkal drágábbak. ugyanez van a pipere cuccokkal, cipőkkel. a férfias játékokról meg ne is beszéljünk!

nálunk egyébként a kocsira is én költök (huzat, vigyük el átnézetni, vegyünk fagyállót, autó ápolási cuccok), és a fiú barátokat is szívesen meghívom nem csak piára, de még kajára is. és technikai cuccokat is én veszek, a virtuális javakról nem is beszélve. ha a kedves uramsparancsolóm nem lenne, akkor meg még többet!

kapjátok be. és biztos nem vagyok egyedül!

és legyetek őszintébbek: egy férfi hajlamosabb kevesebb dologra költeni, de többet, hogy ne kelljen hamar megválni tőle. Apám is ezért vett márkás farmert, és nem a piacon, hanem üzletben, míg anyámnak volt mindenféléje, de a sokkal olcsóbból. és a telefon? mi kell a nőnek: jaj csak annyi, hogy sms, hívás (mostmár sztem a fotó is) és ne tudjam könnyen elbaszni! és mi kell a férfinek? márka, megapixel, ftp, mp3 lejátszó, akárhány gigabájt, kártyafüggetlen, ne adj isten dualsim-es...

akkor most hazudik a grafikon?

Ebzon 2010.12.28. 22:57:49

@Kahli: Valószínűleg igen, hazudik. Nem is kicsit, hanem nyílván nagyon. Pl sztem kocsira sokkal többet költenek a férfiak(szóval sztem még kékebbnek kéne lennie), és pont a fent említettek miatt(ők hozattják rendbe barátnőnek stb...). Mobiltelefon is ugyanez, csak most karácsonykor tudok mondani 5 ismerőst legalább aki azt vesz barátosnénak(az hogy onnan meg ki mennyit telefonál más kérdés). Na szóval ez a lista nevetséges..

Ebzon 2010.12.28. 23:12:54

@Kahli: Na bumm én édes anyámnak meg votl vagy 20 pár cipője(olcsóbb is, drágább is) meg még, vagy 5 pár jó drága (pl tánccipő). Meg x ezer ruhája, hármunknak nem volt annyi ruhánk, mint muternak, akkor ez 1 nő aki felér 3 férfival, most azért mert tiéd nem olyan, a többi még igen(csak így tapasztalatból). Ha én összeraknék magamnak pl 1 szzámítógépet(mert ugye lista szerint is többet költök rá) ami mindent elvisz(és mondjuk 2-3 évig még tuti jó lesz), az annyi mint muteromnak mondjuk 3 kabátja, szóval sehol nincs ez a lista, mert ilyen dolgok nincsenek figyelembe véve, persze ugye azt is faterom fizeti, szóval megint csak hülyeség a lista, mert ilyen szempontból mindenhol ahhol a férfi a kereső nyílván ő adja a nőnek is a lét a samponra is(persze mondhatom úgy is, hogy van olyan nő aki a férjének ad lét, de az most mind1)

suo tempore 2010.12.28. 23:19:41

az hol van jelezve,h egyedülállók vagy közös háztartásban élők? mert baromira nem mindegy ám

Judea · http://roleplay.blog.hu 2010.12.28. 23:44:42

Nagyságrendileg 3x annyit keresek mint a feleségem, ha nem lenne gyesen akkor csak 2,5x-es lenne a szorzó. Jó hogy többet költök. Szerintetek mire költjük a pénz nagy részét? Nyilván a nőre. Az autót én használom, munkába járok, de persze őt is furikázom bevásárolni. Így szerintem is sántít a lista.

szbszig 2010.12.28. 23:53:27

Ebbe ugye az olyan tényezőket is beleszámolták, hogy például a legtöbb helyen a családfőé a kocsi, és a benzint, valamint a fenntartási költségeket ő állja és rendezi, miközben a család többi tagját szállítja, vagy néha kölcsönadja a kocsit nekik?

ZéBé 2010.12.29. 00:07:50

Én azért vitatkoznék azzal, hogy a pasiknak csak arra kell az autó, hogy anyut meg a srácokat szállítsák benne.

A legtöbb ismerős családban csak egy autó van, és azzal a férfi jár munkába. Az asszonyt legfeljebb a buszmegállóig viszi el. A nők többsége bkv-val jár. Nézzétek meg reggel a buszokat! 9 nőre jut egy férfi.

England win The Ashes! 2010.12.29. 00:09:19

Valahol olvastam egy aforizmát, hogyaszongya: a férfi 3 dollárt költ egy olyan 2 dollárt érő cuccra, amire szüksége van. A nő 1 dollárért vesz egy olyan 2 dollárt érő cuccot, amire nincs is szüksége.

Igaz.

Sadist 2010.12.29. 00:09:25

@Kahli: Azt azért megnézném, hogy a férfi ruhák drágábbak. Igen, van Pierre Cardin öltöny is több, mint 100000-ért, de egyrészt nem ez az átlag, másrészt ilyen ruhákra jó, ha a férfiak 5 évente egyszer költenek. De ha egy nőt és egy férfit is a lehető legdrágább ruhákba akarsz öltöztetni, akkor is a női ruhákra kell többet költeni.

Sadist 2010.12.29. 00:19:51

@Kahli: Ja a telefonokról meg annyit, hogy nézd majd meg egyszer, hogy férfi vagy nő kezében van gyakrabban érintőképernyős telefon. A nők is ugyanúgy használják az újdonságokat, legyen az legújabb mobil, netbook, akármi.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.29. 04:10:15

Ha egy férfi egy nőre költ pénzt, az hová számít? Azt a férfi költi, vagy a nő?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.29. 08:09:58

@Sadist: simán drágábbak a normál férfiruhák a normál női ruháknál, és a nőknek több ruha kell, mint a férfiaknak, mert a nem mindegy, hogy melyik táskához melyik cipőt húzzák, és ha reggel úgy ébrednek, hogy ma MUSZÁJ a gyöngyberakásos fülbevalót felhúzni, akkor ahhoz rakott fogalmamsincsmineknevezik kell, meg a szálrafektetett nemtudomhogyhívják.

Ezzel szemben egy férfinek van egy feket blutusza, amit bedug a fülébe, meg azok a ruhák, amiket a nő kikészített, hogy fel kell venni, és már mehet is.
Ha meg a nő nem készít semmit, akkor a legfelsőket kell felvenni, amik a szekrényben vannak, és legközelebb szépen kipakolja.

albino combino 2010.12.29. 08:27:19

@Sadist: az átlag női cuccok sokkal olcsóbbak. Nem sok magára adó férfi szaladgál 500 forintos felsőben, meg 2000 forintos cipőcskében.
Férfiaknál egy normál póló is simán pár ezer forint. A csajok meg simán megvesznek leárazáskor 300 forintért egy akármilyen felsőt.
Az teljesen más kérdés, hogy vesznek egy csomó olyat amire semmi szükségük és 1x viselik csak.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.12.29. 08:48:41

@Sadist: Az en felesegemnek is erintos androidos telefonja van, de azt is en vettem neki, ahogy sajat magamnak is. :)

Friedmann Juci 2010.12.29. 08:54:55

kurvajó, hogy képesek vagytok egymás torkának ugrani emiatt :DDD
a nők eszik a pénzt! tiltsuk be őket!:]

különvélemény 2010.12.29. 08:58:36

@Kahli: "jártál már -csak kíváncsiságból- női ruházat osztályon? a férfi cuccok sokkal drágábbak. ugyanez van a pipere cuccokkal, cipőkkel. a férfias játékokról meg ne is beszéljünk!"

Látszik, hogy te nem jártál soha.
Arányosan nézd, ne egy kínaipiacos 20 grammos női felsőt hasonlíts egy férfi farmeringhez, arról nem is beszélve, hogy az előzőből rögtön 4 kell és az sem tart tovább 1 szezonnál, míg a férfi 5 évig hordja legalább.
Pipere? Na ne röhögtess, javaslom ezentúl férfi sensitive (nincs illata) borotvahabot használj mert sokkal olcsóbb mint a női, ha nem gyantáztatsz. De az illatok is olcsóbbak. Az egyéb cuccok is amik azonos árban vannak, kisebb kiszerelésben árulják a nőknek.
Cipő? Egy férfi bőrcipő annyi, vagy olcsóbb, mint a női szintén bőr és 5x tovább tart.

Ha meg öltönyt akarsz nézni, ahhoz a kisestélyi + nagyestélyi / 2 árat számold, kb. ott kell legyen árban, ja hogy rögtön drágább a női?

Schmidt Gergő 2010.12.29. 10:16:37

@klarky: Azért ez nem egy magyar felmérés azt észre kell venni, nálunk felvilágosultabb társadalmakban nem tolerálják annyira a nők, ha te nem akarsz egyenlő arányban fizetni, ezt nem egy külföldi nő kifejtette már. Egyébként meg akinek nincs szüksége arra, hogy fizessen a ezt meg azt ahhoz, hogy találjon magának valakit, az ne tegye, akinek meg csak úgy megy nos...

Sadist 2010.12.29. 12:59:04

@albino combino: Le is írtad a lényeget: "Nem sok _MAGÁRA ADÓ_ férfi szaladgál 500 forintos felsőben, meg 2000 forintos cipőcskében."
Az igényes férfit hasonlítgatjátok az igénytelen nőhöz. Szerinted nem lehet találni 200 forintos férfi polót? Meg 2000 forintos cipőt? Dehogynem, csak a férfiak képesek hosszútávon gondolkodni. Ne egyetlen vásárlást hasonlítgassatok, azt se úgy, hogy a nő mindenből a lehető legolcsóbbat veszi, hanem mondjuk 3 évet nézzetek.
süti beállítások módosítása