Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Egy ezressel több jut Karácsonyra 2011.11.08. 20:16

Közeledik a Karácsony, elkezdődik az ajándékvadászat. Az Árukereső.hu felmérésének eredményeként született meg a következő infografika.

Idén átlagosan 34.800 forintot tervezünk költeni karácsonyi ajándékokra – derül ki az Árukereső.hu 2500 fő részvételével készített hazai online felméréséből. A megkérdezettek harmada 20.000 forintnál is kevesebbért fog ajándékokat vásárolni az ünnep előtt.

Átlagosan eggyel kevesebben kapnak idén ajándékot!
A felmérés szerint a magyarok átlagosan 34.800 forintot terveznek költeni idén, ami pontosan ezer forinttal több, mint 2010-ben. A kutatásból az is kiderült, hogy idén egy ember átlagosan 6 főnek vesz ajándékot, ami eggyel kevesebb, mint tavaly. A férfiak összességében több pénzt terveznek költeni idén, mint a nők, tehát a csökkenés különösen látványos a nők körében.

Gyorsan, kényelmesen szeretnénk megszerezni az ajándékokat
A válaszadók 69%-a tervez az interneten is vásárolni karácsonyra. Ez a 2010-es arányhoz képest számottevő növekedés! Az internetes vásárlók többsége azért választja az online boltokat, mert ott nem kell sorban állni, és az árak gyakran alacsonyabbak, mint a hagyományos boltokban. A konkrét termék kiválasztásakor a legtöbben a minőséget helyezik előtérbe, csak a vásárlók harmada számára legfontosabb szempont az ár.
A válaszadók 85%-a tájékozódik az internetről, melyet a nagyáruházak akciós újságjai követnek. A legtöbben akkor kezdenek el vásárolni, amikor megjelennek a karácsonyi akciók a boltokban, de a magyarok harmada csak az ünnep előtti egy-két hétben szánja rá magát a vásárlásra. Ilyenkor a magyar fogyasztók fele néhány nap alatt megveszi amit szeretne, összesen néhány óra vásárlással. A vásárlók negyede összesen még egy napot sem szán a karácsonyi bevásárlásra.

Ruha, műszaki cikk, könyv és kozmetikum biztosan érkezik a netről a fa alá
Idén a legnépszerűbb interneten vásárolt karácsonyi ajándék a ruházati cikk, műszaki termék, könyv és kozmetikum lesz. Tavalyhoz képest az Árukereső.hu elemzése szerint jóval népszerűbbek lettek a gyerekjátékok az online vásárolt termékek toplistáján. A férfiak műszaki és háztartási elektronikai termékeket, valamit mobiltelefonokat vesznek, a nők pedig természetesen a ruhák, könyvek és gyerekjátékok vásárlását tervezik idén az interneten.

 

 Nagyításért kattints a képre!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr983364301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila__ 2011.12.20. 09:54:47

Mi is az akciós újságokból tájékozódunk vásárlás előtt, de az interneten. A www.gyerunkvasarolni.hu oldalon egy csomó áruház újságja ott van, olyané is, amit meg sem kapunk.
süti beállítások módosítása