Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Mekkora a vízlábnyomod? 2010.12.16. 20:54

Az ökológiai lábnyomhoz hasonlóan létezik a víz felhasználását mérő vízlábnyom is. A következő infografika azt mutatja be, mennyi vizet használunk fel mindennapos tevékenységeink során, illetve mennyi víz szükséges az általunk fogyasztott dolgok előállításához. Néhány alternatív ötlettel is szolgál, hogyan csökkenthetnénk vízlábnyomunkat. A számok megdöbbentőek.

pl: Egy kilogramm marhahús előállításához 16 ezer liter vízre                                     

    Egy csésze kávé előállításához 140 liter vízre van szükség


Míg átlagosan egy ember 1,24 millió liter édesvizet fogyaszt évente, az Egyesült Államok lakóinál ez a mennyiség 2,48 millió liter. Magyarország a fejenkénti 750 ezer literes vízfogyasztással a 126. helyen áll a rangsorban.


megj.:1 gallon=3,8 liter

 

Nagyításért kattints a képre!


 

Via

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr212520552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szgy 2014.03.23. 09:36:23

a számok megdöbbentőek, és egyben teljesen érthetetlenek.
a csésze kávéhoz a csésze készítésekor felhasznált vizet is beleszámolták? vagy mit értenek azon hogy "előállításához felhasznált"? benne van a kávéültetvényre eső eső is?

mi a különbség a wc öblítéskor elhasznált vízzel szemben? ott lefolyik kb. 4-5 liter víz, aminek az előállításához felhasználnak 24 liter vizet? hogy van ez?

infofan 2014.03.23. 14:34:22

survive.hu/vizlabnyom-szamitas/ itt is olvashatsz bővebben a számításról
süti beállítások módosítása