Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Nemzetközi összefogással keresik a maláj gépet - kik és hányan? 2014.03.14. 08:16

Hatalmas erőkkel, nemzetközi összefogással keresik a március 8-án eltűnt Malaysia Airlines repülőgépet. Íme egy részletes infografika a keresésben résztvevő országok mentő- és kutatócsapatairól.

Nagyításért kattints a képre!

Malaj.jpg

5 komment

Hollywoodi csillogás 2014.03.01. 15:55

Ki kapta a legdrágább eljegyzési gyűrűt a sztárok közül? Dollár milliókban mérhető a sztárok ujján csillogó gyönyörű gyűrű, melynek árát természetesen csak egy szerelmes férfi hajlandó kifizetni! Ám még ez sem jelenthet garanciát, hogy a szerelem örökké tart majd.A szakítás ellenére a gyémánt gyűrű sokszor marad a sztárok gyűjteményében! A következő infografika bemutatja a szebbnél szebb gyémánt eljegyzési gyűrűket, viselőjüket és természetesen a gyűrűk árát. (2012)
Nagyításért kattints a képre!

 

ring.jpg

Szólj hozzá!

A selfie szindróma 2013.12.14. 19:31

Az Oxford-szótárak szerkesztői a selfie-t kiáltották ki az idei év angol szavának. A kifejezés, amelynek egyelőre nincs magyar megfelelője, olyan fotót jelent, amelyet valaki magáról készít, jellemzően okostelefonnal vagy webkamerával, ezt azután pedig feltölti valamelyik közösségi oldalra. Vajon mi van a selfie szindróma mögött? Tényleg egyre inkább nárcisztikusabbak vagyunk?

Nagyításért kattints a képre!

Selfie-infographic.jpg

Szólj hozzá!

A legkreatívabb önéletrajz - Super Mario stílusban 2013.10.24. 18:55

Itt a blogon is találkozhattatok már néhány kreatív CV infografikával. A dizájner, Robby Leonardi önéletrajza viszont túltesz minden eddig általam látotton. Az eddigi legkreatívabb önéletrajznak a Nintendo Super Mario játéka szolgált alapul! A kreativitás mellett az önéletrajz tartalma is igen impozáns, úgyhogy nem hiszem, hogy sokáig lesz álláskereső Robby! Ha találkoztatok hasonlóan ütős CV infografikával (persze más téma is jöhet) küldjetek el jobb oldalon található e-mail címre! 

Az önéletrajzot a képre kattintva érheted el!

robby-leonardi.jpg

Szólj hozzá!

Hogyan parkoljunk? 2013.08.27. 17:43

Parkolás. Egy igen sarkalatos probléma, főleg a nőknél. Íme egy hasznos infografika, mely talán segítségül szolgálhat, legalábbis elméletben.

Nagyításért kattints a képre!

Parking.jpg

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása