Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Az olaj múltja, jelene és jövője 2010.10.07. 14:53


Mi történik, ha elfogy az olaj? Az Anita Sancha által készített animáció egy virtuális utazás keretében mutatja be egészen az 1900-as évektől az olajhoz kapcsolódó technikai újításokat egészen 2080-ig, majd vizualizálja az olaj nélküli jövőt. Az animációban bemutatott Hubbert-görbe az olajtermelés időbeli alakulását mutató logisztikus eloszlású görbe, Marion King Hubbert geológus nevéhez fűződik. 1956-ban tett jóslata, miszerint az Egyesült Államok olajkitermelés 1970 körül fog tetőzni bejött, a csúcs a Hubbert-csúcs vagyis az olajhozam-csúcsa (Peak oil).



Bár olajkészletekkel rendelkezik még a Föld nem biztos, hogy megéri majd kitermelni a megújuló energiaforrásokkal szemben.
 

Past Peak Oil Travelling Towards Transition Animation from Anita Sancha on Vimeo.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr362353683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása