Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

A Facebook kapcsolatrendszere világtérképen 2010.12.14. 14:38

A Facebook egyik mérnöke, Paul Butler egy tízmilliós minta (a Facebook tagok mindössze 2%-a) segítségével vizsgálat a közösségi oldal kapcsolatrendszerét. A felhasználók által megadott földrajzi adatok alapján készült el az alább látható térkép. Az információk feldolgozása során egyre inkább kirajzolódtak a kontinensek körvonalai, sőt egyes esetekben az országhatárok is jól láthatóak. A térképen a különböző városok fényessége aszerint változik, hogy hány kapcsolat található bennünk, azaz hány kapcsolat esetében szerepel ugyanaz a település mindkét félnél.

Nagyításért kattints a képre!

Via

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr212515383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misc · http://misc.blog.hu 2010.12.15. 21:46:16

ez túl jól néz ki ahhoz, hogy ne legyen feltuningolva :)

misc · http://misc.blog.hu 2010.12.15. 21:47:52

a régióban viszont mi vagyunk talán a legjobb facebook-lefedettségű ország.

gojszi 2010.12.16. 09:49:08

Hogy Ázsia nagyrésze hiányzik a térképről vajon mit jelent a felmérés szemszögéből?
süti beállítások módosítása