Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Az információ gyönyörű 2011.01.07. 11:32

2011. december 1. és 23. között 50%-os árengedménnyel veheted meg a könyvet a Typotex Kiadó honlapján keresztül!

Végtelennek tűnő adathalmazok, statisztikák és információk hada tölti ki mindennapjainkat. A mai információs társadalomban szinte feldolgozhatatlan mennyiségű információval találkozunk nap mint nap, így nem mindegy, hogyan van tálalva. A harmónia megteremtésére szolgálnak a manapság egyre népszerűbb infografikák, melyek képesek a száraz adatokat és információkat grafikusan ábrázolva, könnyen feldolgozhatóvá tenni az emberi agy számára, mely a vizuális információkat hatékonyabban és gyorsabban dolgozza fel.


Néhány hete jelent meg magyarul, a Typotex Kiadó gondozásában, az infografika atyjának számító David McCandless könyve: Az információ gyönyörű címmel. A könyv több száz érdekes, színes infografikát mutat be az élet minden területét érintve, hol komolyabb, hol viccesebb formában.

 

Íme, David McCandless előadása az infografika témában, mely magyar felirattal (és további 23 nyelven) is megnézhető, sőt a weboldalra kattintva jobb oldalon (open interactive transciptre kattintva) a teljes előadás szövege elérhető magyarul is.
 

 

Ízelítőül néhány infografika a könyvből! Nagyításért kattints a képekre!

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr542567052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.01.07. 13:28:40

Nem teljesen világos az egészséggrafikon.
A táplálékkiegészítős ábrán a tapasztalatokat is bevonták, vagy csak orvosi ajánlásokat? Az furcsa még, hogy google találatok alapján dolgoztak, de abból, hogyan szűrték ki a pozitív és negatív találatokat?

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2011.01.07. 23:45:54

Ah, ez jo konyv, igen itt (london) kapni mar egy ideje, munkahelyen megvettuk, jo olvasmany.
süti beállítások módosítása