Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

A könnyűvérű művészektől a szűz matematikusokig 2011.01.10. 11:32

Az elmúlt években sorra szerveződtek amerikai legnagyobb elit egyetemein azok a csoportok, melyek a szüzesség előnyeit kezdték hirdetni. A lavinát 2005-ben a Princetone indította el, majd ez a fajta mozgalom tovább terjedt az MIT-re és a Harvardra is. Hogy ez csak egy szélsőséges, képmutató vagy egy őszinte, stabil erkölcsi alapokon működő kezdeményezés, döntse el mindenki maga.
Különböző statisztikák során arra jutottak, hogy az IQ és a szüzesség között összefüggés van, vagyis az "Az okos diákok nem szexelnek". Míg az átlagos 19 éves amerikaiaknak 75-80% elvesztette szüzességét, ez az elit egyetemeken mindössze 50-60 % között mozog. Akit a téma behatóbban foglalkoztat.


Íme egy statisztika arról, hogy az amerikai MIT/Wellesley College diákjai között, szakonként, hogyan alakul a szüzek aránya.

Megj: Képzőművészek 0%-a szűz!

 

Végül pedig egy interaktív térkép: A szüzesség elvesztésének átlagéletkora a világban!

Kattints a képre az interaktív térképért!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr472573714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása