Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Zajártalmak 2011.02.13. 12:22

A következő infografika remekül összefoglalja a legfontosabb dolgokat a halláskárosodásról. Kitűnően szemlélteti, mely tevékenységek, mekkora zajszinttel bírnak. A négy legkárosabb a hallás épségét befolyásoló tevékenység, a hangos zenehallgatás, a munkahelyi zajártalom, a motorversenyek és a fegyver használat.
Tudományosan megállapították, hogy a 85 decibeles vagy annál magasabb tartós zajszint, amit zajártalomnak nevezünk, már maradandó károsodást okoz. Ez gyakorlatban annyit tesz, hogy kb. egy méteres távolságról már nem halljuk mit mond a másik.
A Tinnitus (fülzúgás vagy fülcsengés) a világon 250 millió embert érint, Magyarországon is 3-500 ezer embert érintő probléma, ami népbetegségnek számít és a halláskárosodás egyik következménye.

Nagyításért kattints a képre!

Via

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr282657715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torró 2011.02.14. 19:53:34

Még egy adalék ehhez a témához.84-ől műszakvezetőként egy számítógép vezérlésű üzemben dolgoztam és egy idő múlva az egyik gép trafója meghibásodott és alig halható magas frekvencián sípolt évekig.Majd miután egy nap eldőltem mint a zsák és nem tudtam lábra állni, vittek el bennünket hallás vizsgálatra, ahol megállapították hogy mivel a gép nem a szokványos lágy hullámú sinus jelet adott, hanem szögleteset, 4000Hrc feletti tartományban teljesen megsüketültünk és így problémánk lett az egyensúlyi szervünkel is. Ami most már helyre jött. Érdemes odafigyelni!!!!!

fasznyak 2011.02.14. 21:02:35

gratulalok a hibas forditashoz, legalabb angolul tudnatok ..

nem az a maradando karosodas jele ha nem hallod valakinek a hagjat 3 lab tavolsagrol (ami egyebkent inkabb 90 cm mint 1meter), hanem akkor van hallaskarosodast okozo nagysagu zaj.

infofan 2011.02.14. 22:38:15

@fasznyak: bocs, de hol van a írva, hogy az a maradandó károsodás jele?
"85 decibeles vagy annál magasabb tartós zajszint, amit zajártalomnak nevezünk " = Ez gyakorlatban annyit tesz, hogy kb. egy méteres távolságról már nem halljuk mit mond a másik.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.02.15. 00:50:20

az igazán cinkes témáról sajnos hallgat a plakát: a hosszútávú hatás maradandó halláskárosodás küszöbe alacsonyabb, mint a fájdalomküszöb. Ezért kell észnél lenni, és nem közvetlenül a fájdalomküszöbig tolni a potit a fülesen.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.15. 08:09:55

You want to lose your ears??
Don not go into wrestling or don't messing around with Afghan husbands as a Taliban wife :DDD

Your hearings ...

Par dologban artok magamnak. MP3 lejatszot hallgatok neha, Shanghaiba jarok F-1-et nezni minden evben es a tavaszi fesztival alatt (ket het mostansag) barhol vagyok Pekingben folyamatos, agyudorges es granat ropogas morajaban elek...

Viszont, Pekingben baromi ritkan szirenaznak (!!), elektromos motorom is van, az airbaget nem hasznalom (elkerulom a hasznalatat) nincs raketakiloves, se lancfureszeles.

OLykor egy kis andalito Guzheng (古箏-citera) a szomszedbol atszurodve....

Azt hiszem nem leszek suket oreg koromra :DD

qsoe 2011.02.16. 12:49:51

Mért van az Excavator képe alát Bulldozer írva?
süti beállítások módosítása