Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Hol lesz a következő nagy földrengés? 2011.03.13. 11:20

Egy évvel a Haiti földrengés után, néhány hete tette fel a kérdést és készítette el a következő infografikát a Good magazin: hol lesz a következő  nagy földrengés? Ma már tudjuk a választ! Március 11-én Japánt a Richter-skála szerinti 8,9 erősségű földrengés rázta meg, melynek következtében létrejövő cunami óriási katasztrófát okozott a szigetországban.


Habár napra pontosan lehetetlen megjósolni a földrengéseket, vannak azonban olyan földrengési "forró pontok" vagyis veszélyzónák, melyek a történelmi információk és az érzékeny tektonikus lemezek ismeretében jól beazonosíthatók.  Bár földrengések bárhol bekövetkezhetnek, alapul véve a múltban feljegyzett földrengéseket a következőkben láthatók azok a területek és városok, ahol a legnagyobb az esélye egy nagy erejű földmozgásnak.


Évente több millió kisebb-nagyobb földrengés következik be, azonban ezek többsége nem detektálható: túl kicsi az erőssége vagy a megfigyelt zónákon kívül fekszik.
A földrengések túlnyomó többsége a Richter -skála szerinti 2-4 fokozat közé esik. Évente egy 8-as erősségű vagy annál erősebb földrengés történik a világon. A valaha mért legerősebb földrengés az 1960. május 22-én Chilét sújtó 9, 5 erősségű földmozgás volt.(csak 1900 óta figyelik a földrengéseket, így az azelőttről származó adatok csak becslések)

Nagyításért kattints a képre!



 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr212735339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyond silence 2011.03.14. 04:07:52

na és hol lesz...??
ennyit a címről.

infofan 2011.03.14. 09:48:33

@Beyond silence: Elolvastad a posztot? Gondolom akkor kiderült, hogy nem lehet előre jelezni! Ez egy költői kérdés!:) Ahogy írtam ez az infografika még a Japán földrengés előtt készült...

Körömcsiga 2011.03.16. 14:21:32

Az oroszlányi sincs benne :)
süti beállítások módosítása