Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Óvszer:tények és tévhitek 2011.05.07. 10:22

A mai színes, szagos óvszercsodáink elődjeinek története egészen időszámításunk előtt 1000-ig nyúlnak vissza. Ekkoriban az ókori egyiptomiak még csak állati bőrből készült védőeszközként használták a nemi szerv körül.
A következő feljegyzések időszámítás után 200-ban készültek az óvszerről, amelyek francia hódítókról számolnak be, akik tulok bőréből készítenek óvszert.  Az óvszer csak nagyon lassan fejlődött,majd újabb 1000 év telt el amikor egy olasz orvos, Gabrielle Fallopio 1564-ben finom vászonból varrt óvszert.  Az 1700-as években feljegyzések készültek az első kígyó-, birka- és disznóbőrből, valamint macskahólyagból készült óvszerről. 

A 18. század nagy nőcsábásza, Casanova is előszeretettel használta a szalagokkal díszített óvszert a szifilisz megelőzésére.  Az igazi áttörés 1843-ban következett be,  amikor Hancock és Goodyear  feltalálta a gumi vulkanizálását. 1855-ben állították elő az első gumi óvszert, amit 1870-ben már csak 2 mm vastagra gyártottak, mára mindössze 0,02-0,03 mm-esek.

Nagyításért kattints a képre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr912884464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása