Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Facebook tények, amiket talán eddig nem tudtál 2011.05.23. 08:38

Néhány érdekes információ, amit eddig talán nem tudtál a Facebookról.

Nagyításért kattints a képre!

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr52925329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2011.05.23. 17:44:07

az érdekes, hogy Zuckerberget leZuckerburgozták

supracoger · http://supracoger.blog.hu/ 2011.05.23. 18:10:29

a poszt címe lehetne "Facebook tények, amiket talán eddig nem tudtál, de amúgy kurvára nem is érdekesek"

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2011.05.23. 19:14:39

@elizon pucsnik: de igen, mindegy, elizon pucsít.
Ha már írnak valakiről, legyenek képesek a nevét helyesen idézni.

csócspöts 2011.05.23. 20:00:27

amíg fegyverrel nem kényszerítenek, vagy kötelező nem lesz, addig nem regisztrálok, mert leszarom, hogy kinek mi volt a kínja az utóbbi 5 percben

Dr.perrycox 2011.05.23. 20:19:15

én azt is leszarom,hogy más leszarja. amúgy már nem sok idő kell,hogy rájöjjön az a több 100 millió ember,hogy értelmetlen a dolog ,mikor már saját anyád,apád,tesód,szomszédod,meg a fenesetudjakid jelöl ismerősnek,meglájkolgat.

Sigurd 2011.05.23. 20:20:28

Gratulálok, sikerült egy 2009es infographicot 2011 közepén postolni. Ráadásul egyet a gagyibb fajtából.

ggaborx 2011.05.23. 20:24:14

Sok-sok felhasználónak sok-sok reklámot lehet az arcába tolni. Ez aztán a biznisz. Unalmas.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.23. 20:42:32

@csócspöts: Kötelező... hát... amikor bevezették, hogy az összes köztisztviselőnek kötelező bankszámlát nyitnia, mert csak oda kaphatja a fizetését, akkor először azt hittem, hogy vicc.
Sajnos ehhez kell a rengeteg birka, akik bizony az ismerőseink, rokonaink sokszor :(
Olvasatlan, buta emberek nagyon nagy tömege...

baraka 2011.05.23. 20:59:48

@IP-címvadászok kedvence: azért a hozzád hasonló embereket imádom, akik felsőbbrendű sznobsággal megállapítják, hogy egy bizonyos újdonságot követő ember az buta. még tiszta szerencse, hogy te olyan kicsi okos vagy és nem fészbukkozol, meg nincs bankszámlád, tévéd, számítógéped, autód, mobiltelefonod, mert ezeket mind a buta rokonaid, ismerőseid használják, akik birkák. még tiszta szerencse...

IP-címvadászok kedvence 2011.05.23. 22:56:18

@baraka: Bizony kis barátom, buták vagytok, félelmetesen buta birkák. Zavar, hogy kimondom?
Saját döntésed az, hogy egy agresszív multinak kiadod az összes adatodat magadról, a magánéleted összes kis rezdülését. Plusz még kiadod ezer és egy embernek, ezer és egy szervezetnek, amiket nem is ismerünk, nem is tudjuk, hogy léteznek. Erről szól a faszbuk, te szegény. Ha tetszik, ha nem. Ha használja 10ből kilenc, ha nem.
Nem vagyok felsőbbrendű, de pár napja azért jót röhögtem, hogy valaki a faszbukra kiteszi a cigizős fotóját és aztán megy állásinterjúra, ahonnan elhajtják, mondván, nincs szükség rá. Látták a képet. Erre fölháborodik és ír egy posztot :D
Micsoda szemét világ, kiadom az adataimat és ők meg megnézik. Mik vannak.
Valóban nincs tévém, meg autóm se. De ha konkrétan megmondaná valaki, hogy mit veszítek ezekkel, az jó lenne. Te mit veszítenél vele? A virtuális barátaidat? Szar lehet, hogy nincs valódi életed. Szar lehet, hogy tévén kell nézned mások életét és nincs sajátod, amit élhetnél. Sajnállak érte.
Aki olvasta az 1984-et (ismerős a címe? Nem hiszem) az tudja, hogy mi van és nem kell magyarázni. De van még pár hasonló, persze, aki csak a neten találja meg az olvasnivalóját, annak magyarázhatok én könyvekről, semmi értelme.

lifelike 2011.05.24. 00:02:06

ez de régi már
omg

kentauri 2011.05.24. 00:03:18

nekem van valódi barátom, szerelmem, gyermekem tehát életem, szeretem a filmeket, a netet, regelve vagyok a facebookon. Sok mindent utálok bennük, de van sok jó oldala is.
Buta nem vagyok csak nem vagyok akkora gyökér mint te, nem csak gyökér hanem önelégült, önjelölt megmondomember. Ja és filmen láttam az 1984-et ha te ez alapján ítélkezel korlátoltabb vagy mint aminek te gondolod a többi embert.
Az adatlapomról meg kurva sokmindent megtudnak, rettegek.

Bezmag 2011.05.24. 01:47:03

Ezek közismert tények. Mondjuk - bár értem nem gond az angol - egy magyar fordítás és elemzés nem ártott volna inkább.

kilobike 2011.05.24. 06:09:49

@IP-címvadászok kedvence: a hozzászólásod alapján egy 20éves világmegváltó pöcs lehetsz, aki szerint a világ fekete meg fehér, meg jó meg rossz.
Azt elmagyarázhatnád, hogy a valói élethez, meg a valódi barátokhoz mi köze TV-nek, az autónak, vagy akár a Facebooknak?
(Az megvan, hogy: "Van akváriumod? Nincs? Akkor buzi vagy." Na körülbelül itt tartasz.)

nemecsek ernő áruló 2011.05.24. 06:40:47

@IP-címvadászok kedvence: "Zavar, hogy kimondom?"
Engem nem, én jót nevetek rajtad.

ComLo 2011.05.24. 08:36:31

@IP-címvadászok kedvence: Azért az ilyen "modoros" alapvetően buta, de magukat felsőbbrendűnek képzelő emberek is megérnének egy postot valahol.
Az hogy TV/rádio/számítógép/autó/elektromosság megtagadó életmódot élsz nem a felsöprendőség jele, hanem az hogy nem tudod kezelni a dolgot. Az okos ember nem ezek nélkül él, hanem ÉRTELMESEN tudja ezeket kezelni. Pl. a TV-ből sem csak szenny árad, ha értelmesen használod sokat tehet a kényelmedért, szórakoztatásodért. Az autó nem tom hogy jött ide, de millió és egy élethelyzet van amikor nélkülözhetetlen (Vonattal hogy viszel le Bojlert Kecskemétről Szegedre pl??).
A bankszámlától rettegőkön tényleg csak nevetni tudok. aki nem tudja felfogni hogy ez hosszú távon mind neki mind az államnak mind az őt alkalmazó cégnek olcsóbb, egyszerűbb, gyorsabb, biztonságosabb azt tényleg tudom sajnálni. És igen ha mániákusan rettegsz hogy megtudják a "titkaid" akkor is kismillió elkerülő megoldást talál egy okos ember.
Az 1984 a tökéletes példa. A tökéletes példa arra hogy egy egyébként komoly és fontos mondanivalót hogy tud félremagyarázni és a saját világképére erőltetni valaki. Annó még jót derültem mikor egyszer a kurucz-on valaki levezette hogy a jelenlegi rendszer szerinte miért azonos az 1984 világával. Már komolyan azon gondolkozom hogy az ilyen műveket értelmiségi szinthez kéne kötni mert az ilyen félremagyarázások nem tesznek neki jót.

ComLo 2011.05.24. 08:44:25

@IP-címvadászok kedvence: jah és a FB. Ha tudod értelmesen használni és számításba veszed a következményeket áruld már el mi HÁTRÁNYOS származhat belőle? Igen említetted a cigis dolgot. A te példádban mennyivel járnál jobban ha dohányosként felvesznek egy antidohányos céghez és 2 nap után basznak ki mert nem bírják elviselni a dolgot? Ez pont arra példa hogy a FB segítségével mindkét fél számára egy kellemetlen szituációt előzöl meg. Mások pedig csak azokat az információkat látják amiket te megosztasz. Ha ezzel ÉSSZEL gazdálkodsz több lehet a hasznod mint a károd. Célzott reklámokat fogsz kapni? Biztos hogy hátrány ha lakásfelújítás során nyílászáróról kapsz reklámot és nem hüvelygombakrémről? Nem lehet hogy ez valahol neked is jó lenne?.

djimi 2011.05.24. 08:51:13

Az nincs is közte, hogy lecenzúrázták a kurucinfót!

trouw 2011.05.24. 08:53:51

@IP-címvadászok kedvence: Akkora sötét vagy,hogy azt hiszed tisztán látsz! :-)

nickita 2011.05.24. 09:15:29

@IP-címvadászok kedvence:
aha, most lebuktál, használod az internetet. máris tudok rólad mindent :))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.05.24. 09:35:22

@djimi: a helyedben utánanéznék, hogy mit is jelent a cenzúra (segítek: a vélemény, szabad szó, média stb állami kontrollját, korlátozását, érted, ÁLLAMI, kormányzati részről. Az, hogy egy MAGÁN vállalkozás, magánszemély, stb. hogyan korlátozza a saját, magán szférájában megjelenő információkat, NEM cenzúra.)
szívesen :)
@nickita: ő is csakolyan bégető birka, mint az általa oly megvetett fészbukozók, tévénézők, autósok (wtf?), csak ő épp egy másik nyájban béget szorgalmasan.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.05.24. 09:48:39

Az egyeduli kiralyos dolog ebben a vilagban csak az a pillanat lesz, amikor az eg snookerasztalan sorrakerul ez a golyobis. addig meg ugyis tokmindegy, ki mit mond, mit hasznal, mitol undorodik. Abban a pillanatban ugyis minden elnyeri ertelmet. Es lon vilagossag! :)

djimi 2011.05.24. 10:17:58

@Réka ‎: Kedves Réka: "... tágabb értelemben azonban az információknak a szélesebb nyilvánosság elöli mindenfajta elzárását szokás (sokszor vitatható helyességgel) cenzúrának nevezni." - Wikipédia. Szivesen! :)

IP-címvadászok kedvence 2011.05.24. 10:30:40

@kentauri: A te dolgod, mit tudnak meg rólad, a te károd lesz vagy hasznod. Ennyi.

@kilobike:
"a hozzászólásod alapján egy 20éves világmegváltó pöcs lehetsz, aki szerint a világ fekete meg fehér, meg jó meg rossz."

Szó sincs róla. Én azt mondom, hogy általában véve veszélyes, gázos dolog a facebook és azt, hogy nekem semmi értelmes dologra nem hasznosítható.

"Azt elmagyarázhatnád, hogy a valói élethez, meg a valódi barátokhoz mi köze TV-nek, az autónak, vagy akár a Facebooknak?"

Pont ez az. Hogy semmi. Mégis sokan kényszernek érzik, hogy regisztráljanak rá és másokat is regisztráltatnának és bután néznek, ha nem vagy regelve. Ez a szomorú. Én csak ennyit mondok. Te pöcs.

"(Az megvan, hogy: "Van akváriumod? Nincs? Akkor buzi vagy." Na körülbelül itt tartasz.)"

Höhö! Mekkora duma! Höhö! Azért a tapsvihar elmarad :D

@Gerzsonka: lehet röhögni, nem gáz. Ha neked lesz hátrányod a faszbukodból, akkor meg majd én röhögök, mint a cigis munkakeresőnél is tettem.

@ComLo:

"Azért az ilyen "modoros" alapvetően buta, de magukat felsőbbrendűnek képzelő emberek is megérnének egy postot valahol."

Az ILYEN? Modoros? Amióta elindult a modoros-blog, azóta ha valakinek nem tetszik valaki és nem akarja azt a szót használni, hogy hülye, vagy azt, hogy szánalmas, akkor jön az, hogy modoros. Ennek a szónak az erőltetése az igazi modorosság, ha már itt tartunk. Amúgy meg te vagy a buta, te kis senki...

"Az hogy TV/rádio/számítógép/autó/elektromosság megtagadó életmódot élsz nem a felsöprendőség jele, hanem az hogy nem tudod kezelni a dolgot."

Szép sorban öcsi. Tévében semmi nem megy, aminek értelme lenne, amúgy időm sincs rá. Ezért nem tartok sok éve. Rádióval nincs bajom, épp most is szól. Számítógép nélkül szerinted hogy írhatnám ezeket a sorokat neked? Erről se mesélsz, de neked én vagyok a buta, kis szerencsétlen :D
Autó nem kell egy belvárosi embernek, ha a belvárosban is él és ott dolgozik is.
Az elektromossággal meg végképp kiröhögteted magad. Ez vagy te.

"Az okos ember nem ezek nélkül él, hanem ÉRTELMESEN tudja ezeket kezelni. Pl. a TV-ből sem csak szenny árad, ha értelmesen használod sokat tehet a kényelmedért, szórakoztatásodért."

Persze. Ha szakítanék rá időt. De nem szakítok, helyette a családomra és a barátaimra szakítok időt, akik ugyanolyan buták, mint én és 90%-uk szintén nem rendelkezik tévével. Biztos modorosak mind. Te meg roppant okos vagy.

"Az autó nem tom hogy jött ide, de millió és egy élethelyzet van amikor nélkülözhetetlen (Vonattal hogy viszel le Bojlert Kecskemétről Szegedre pl??)."

Nem járok Kecskeméten és Szegeden se. De az, hogy az autó hogy jött ide, nem tudom, én csak azt mondtam, hogy nem használom. Mert nincs rá szükségem.

"A bankszámlától rettegőkön tényleg csak nevetni tudok. aki nem tudja felfogni hogy ez hosszú távon mind neki mind az államnak mind az őt alkalmazó cégnek olcsóbb, egyszerűbb, gyorsabb, biztonságosabb azt tényleg tudom sajnálni."

Hát persze. Ekkora baromságot is régen hallottam. A számlavezetési meg kártyadíjakat kifizeted nekem? Mert azon kívül, hogy fölveszek készpénzt, még semmi értelmeset nem csináltam a kártyával soha, amikor volt. Hogy is van ez?

"És igen ha mániákusan rettegsz hogy megtudják a "titkaid" akkor is kismillió elkerülő megoldást talál egy okos ember."

Milyen titkaim te szegény? :D

"Az 1984 a tökéletes példa. A tökéletes példa arra hogy egy egyébként komoly és fontos mondanivalót hogy tud félremagyarázni és a saját világképére erőltetni valaki. Annó még jót derültem mikor egyszer a kurucz-on valaki levezette hogy a jelenlegi rendszer szerinte miért azonos az 1984 világával. Már komolyan azon gondolkozom hogy az ilyen műveket értelmiségi szinthez kéne kötni mert az ilyen félremagyarázások nem tesznek neki jót."

Na, magyarázd el, hogy szerinted mi nem stimmel a hasonlatban. Nem a kurucosra gondolok.

nemecsek ernő áruló 2011.05.24. 10:35:29

@IP-címvadászok kedvence: Nem kötekedésből, hanem komolyan kérdem, mert ez a túlzott félelem az információs társadalomtól engem mindig érdekelt: egészen pontosan milyen bajom lehet a facebookból? Megtudják, hogy szeretem a Lordit?

nemecsek ernő áruló 2011.05.24. 10:36:41

@djimi: A kurucinfo vicces. Ilyenkor, amikor facebookos megjelenés kell, jó a cionista nagytőke? Vagy ez most akkor hogy? Ezt egy sötét vérjobber elmagyarázhatná nekem! :D

IP-címvadászok kedvence 2011.05.24. 10:39:35

@ComLo:

"jah és a FB. Ha tudod értelmesen használni és számításba veszed a következményeket áruld már el mi HÁTRÁNYOS származhat belőle?"

Ugyebár az első kérdés, hogy milyen előnyöm származik?
Ahogy láttam, SEMMI. Konkrétan nekem semmi.
Az pedig, hogy milyen hátrány.... hát nem tudom.... én úgy érzem, ha ezt magyarázni kell, az már rég rossz....

"Igen említetted a cigis dolgot. A te példádban mennyivel járnál jobban ha dohányosként felvesznek egy antidohányos céghez és 2 nap után basznak ki mert nem bírják elviselni a dolgot? Ez pont arra példa hogy a FB segítségével mindkét fél számára egy kellemetlen szituációt előzöl meg. Mások pedig csak azokat az információkat látják amiket te megosztasz."

Na, neked ott lenne a helyed annál a vitánál, ahol ezen fölháborodott a posztoló és az elvbarátai, ugyanis én ugyanezt mondtam neki kb.
Saját maga teszi ki az infókat. És azt fogják leszűrni belőle, amit ezzel üzen.
Kérdés, hogy akarta-e igazán, hogy ez az üzenet még oda is eljusson. De hát, mindenhová eljut, ez a faszbuk lényege. Nekem pedig a haverjaimmal való züllés, a bulizás, a haveri köröm, az egyéb ismerőseim a legszemélyesebb magánügyem. Ezért nem regelek. Ennyi.

"Ha ezzel ÉSSZEL gazdálkodsz több lehet a hasznod mint a károd. Célzott reklámokat fogsz kapni? Biztos hogy hátrány ha lakásfelújítás során nyílászáróról kapsz reklámot és nem hüvelygombakrémről? Nem lehet hogy ez valahol neked is jó lenne?."

Te, arra nem gondoltál, hogy semmilyen reklámot nem akarok kapni? :D

@trouw: De te vagy a fény az éjszakában, még jó, hogy itt vagy :D

@nickita: Igen, mégse vagyok elég parás, úgy tűnik :D
Csak nem mondom meg, hogy éppen hol és mekkorát szarok, nem lájkolhatod a hónapjszagomat, nem látod az összes haveromat és rokonomat, volt osztálytársamat.
Mailt használok faszbuküzenet helyett, ahol nem akarja nekem egyelőre megszabni egyik levelezőrendszer se, hogy miről írhatok privát üzenetet és miről nem, stb.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.24. 10:42:55

@Gerzsonka: Nincs túlzott félelem, szerintem félreértesz valamit.
Mint följebb, amikor azt kaptam a fejemhez, hogy az elektromosság ellen vagyok....

Itt arról van szó, hogy amikor netezni kezdtünk, még a 90-es évek közepén, már akkor láttuk, tudtuk, hogy ez egy veszélyes üzem, ami sokszor olyanok számára átlátható, akik nem biztos, hogy minket szeretnek, de az biztos, hogy elsősorban a saját érdekeiket nézik és nem a mienket.

Tehát, egy alapelv volt és van a mai napig: a netre kötött gépen személyes adat, név, cím ilyesmi NINCS és nem is lehet. Ismerősök és barátok szintén nem, tisztelem őket ennyire. Bármilyen adat, amivel vissza lehet élni, az kellemetlen lehet és nekem meg ér annyit, hogy bevállaljak ilyet, a SEMMIÉRT. Merthogy konkrét előnyökről még itt nem írt nekem se senki, csak arról, hogy milyen fasz célzott reklámokat tudok kapni. Hát ne már :D

IP-címvadászok kedvence 2011.05.24. 10:43:49

@Gerzsonka: Na ezt viszont én se értem... de szépen megmagyarázza a kurucinfós társaság, hogy miért is kényszerülnek használni a faszbukot. Azért az kicsit túlzás, hogy valamit szidok, de azért használom :D
Arra emlékeztet, aki szidja és rugdossa a saját kocsiját...

nemecsek ernő áruló 2011.05.24. 10:54:54

@IP-címvadászok kedvence: Ok. Egy dolog a veszélyes üzem. Egy dolog, hogy vigyázol a bankkártya adataidra, és netes vásárlást nem bonyolítasz nyílt hálózaton, de az érzékeny adatokat nem postolom fészbukra, akkor mégis hogyan tudna kompromittálni? Továbbra sem értem. FB-on ott van a nevem, egy város (Budapest) meg a klippek, és a kommentek, amiket felpakolok. Jó, meg néhány fénykép, egyik sem pornográf, és egyik sem érintene kellemetlenül, ha valahol feltűnne. Ésszel használni egy dolog; teljesen elutasítani ilyen bullshit indokok miatt szerintem marhaság. Ha nem érzed, hogy bármit hozzáadna az életedhez, nem vagy kiváncsi rá, a barátaid, ismerőseid, és üzletfeleid milyen idióta videók, képek és cikkek iránt érdeklődnek, akkor nem kell használni. De ez a "félek, hogy kompromittálva leszek" dolog egy csöppet túl van lihegve szerintem.

Célzott reklámok: képzeld vettem úgy már dolgot, hogy keresgéltem, és egyszer csak egy célzott reklám az arcomba tolta, hogy most még olcsóbban vehetem meg. Nem értem ezt sem, hogy ezzel mi baj, jobb, mintha intim-betét reklámokat kapnék férfiként.

ComLo 2011.05.24. 12:21:16

@IP-címvadászok kedvence: az hogy lekezelően próbálsz viselkedni még nem igazolja a felsöprendőségedet, sőt!
Modoros alatt igenis azt értem, hogy egy kevésbé művelt, multiktól, a médiától, meg úgy általában a modern világtól rettegő réteg jól kiszámítható üres érveket puffogtatva ("nem nézek TV-t, nem használok FB-t, inkább a család és a barátok") akarja megmondani a tutit, miközben nem lát túl a saját árnyékán. Véleményt mondasz (TV,FB) úgy hogy nem használod/nézed.
A közösségi oldalak vs valódi kapcsolatok vita pedig azért is értelmetlen mert ezek jellemzően nem a kapcsolatok HELYETT hanem azok MELETT működnek. Nem ritka esetben könnyítve meg a nagy távolságú kapcsolattartást emberek között. Persze ezt Pest belvárosában lakva nehezen fogja fel az ember, főleg ha ki sem mozdul onnan:-).
A technológia és a társadalom változik a kor vívmányait pedig az ilyen maradiak mindig megpróbálták, rossznak/ördögtől valónak beállítani. Valójában csak ésszel kell használni mint előttem említették.
a reklámok elkerülése pedig szép idea csak hát 2011-et írunk. Egy lefüggönyözött Jurtában az alföld közepén ki lehet zárni őket. De én sem egészen értem hogy mi bajod származna abból ha pl az éppen most hallgatott rádióban a reklámblokkban olyan reklámokat hallanál ami érdekelhet téged.

ComLo 2011.05.24. 12:33:04

@IP-címvadászok kedvence: Az ahogy rettegsz a nettől és az adatlopástól, az pontosan olyan mint ahogy rettegtek az emberek kezdetben az elektromosságtól. Ez a "netre kötött gépre személyes adatot nem tárolunk" dolog informatikához keveset is értő ember számára minimum megmosolyogtató. Persze jobb félni mint megijedni de ilyen erővel ne menjünk ki az utcára mert hátha fejünkre esik egy repülő.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.24. 16:56:31

Csak szerényen megjegyezném, hogy kb. 2 éve regisztráltam fészbukra.

Természetesen álnéven, valós ismerősök nélkül: mégis bejelölnek páran. Hja, és a kukikból vagy nem tudom honnan (újonnan reggelt emil címre) mégis hozott fel nem egy, nem öt releváns ismerőst. Ez a durva.

Szóval továbbra is fent vagyok, de nem lájkolok, nem jelölök senkit ismerősnek, nem üzenek, nem osztok meg tartalmat. Ráadásul soha egyet sem korábban.

Hogy ennek így nincs semmi értelme? Nem baj. Ha esetleg kell pl. álláskereséshez akkor ott lesz.

Ugyanis lassan ott tartunk, hogy annál ha rossz a profilod csak az rosszabb ha nincs, mert akkor takargatnivalód van. Így meg a regisztrálás dátuma 2 évvel ezelőtti, ismerősöket gyorsan hozzá lehet adni, be gyorsan egy-két tudományos publikációt, vitát, szakmai fórum lájkot.

Paranoia? inkább óvatosság. De legalább nem kell töltenem az időt továbbküldőket/porszívóügynököket/DM üzeneteket/stb. kezelnem.

baraka 2011.05.24. 18:11:45

@IP-címvadászok kedvence: aha, fasza gyerek vagy, valószínűleg attól olyan értékes a te életed és az enyém nem, mert te egész nap írogatsz ide, míg mások dolgoznak. és honnan tudod, hogy ki mit ír és egyáltalán miről szól a fészbúk, ha neked olyan nincsen? mert az teljesen nyilvánvaló, hogy ismered belülről. imádom a hozzád hasonlókat. az 1984-et minden gyökér olvasta, de mondjuk egy Wole Soyinka vagy egy Charles Mungoshi művet gondolom te nem én meg igen. és még számos afrikai és ázsiai kitűnő szerzőt. te kis szerencsétlen törpe.

turcsány karcsi elvtárs 2011.05.24. 22:11:05

valszeg az ország legismertebb bloggerét oltjátok , azaz próbáljátok oltani :)

Hera Poliatevska 2011.05.25. 09:08:31

Azért az elképesztő, hogy odáig jutottunk, hogy valakik azt magyarázzák, hogy a reklám az jó. Én is jelezném, hogy részemről nincs az a reklám, ami engem érdekelhetne, mert tudom, amióta kinőttem a gyerekkorból, hogy minden reklám hazugság. Szomorú, hogy sokaknak szükségük lehet hazugságokra, és nyitottak arra, hogy elhiggyék őket.
Én is ilyen számkivetett outcast nem-facebookozó vagyok, mint akiket itt ekéztek, és sokszor úgy érzem emiatt magam, mintha egy Zombieland-en élnék, ahol a népek többsége már zombi lett, és nekem magyarázzák, hogy csatlakozzak én is, milyen jó zombinak lenni. Én meg folyton menekülök a harapásuk elől. :D :D

IP-címvadászok kedvence 2011.05.25. 11:07:47

@Gerzsonka: Mindig változó, hogy mikor, milyen helyzet az, amikor te valamivel kompromittálható vagy. Naponta változik a világ.

@ComLo:
"az hogy lekezelően próbálsz viselkedni még nem igazolja a felsöprendőségedet, sőt!"

Nem érzem magam felsöprendő-nek.

"Modoros alatt igenis azt értem, hogy egy kevésbé művelt, multiktól, a médiától, meg úgy általában a modern világtól rettegő réteg jól kiszámítható üres érveket puffogtatva ("nem nézek TV-t, nem használok FB-t, inkább a család és a barátok") akarja megmondani a tutit, miközben nem lát túl a saját árnyékán."

Zavar, hogy valaki nem tudja veled dúdolni a mosóporreklámblokkok alatt százszor lement és ezért számodra könnyen megtanulható dallamokat? Miért rettegnék a modern világtól? Miért magyarázol hülyeségeket?

"Véleményt mondasz (TV,FB) úgy hogy nem használod/nézed."

Néztem már tévét, hidd el. Láttam már és néha most is látom, milyen az, amikor egyesek használják a faszbukot meg a hasonló színvonalú egyéb oldalakat. Tudom, hogy miről beszélek.
Nyilván nem vagyok akkora szakértő, mint te, de nem is bánom :D

"A közösségi oldalak vs valódi kapcsolatok vita pedig azért is értelmetlen mert ezek jellemzően nem a kapcsolatok HELYETT hanem azok MELETT működnek."

Na, én ezt nem így látom a gyakorlatban. A tévé pont ugyanez. Sokan elmondják, leírják, hogy nekik a tévé mennyi értéket ad és bizony milyen ügyesen meg lehet találni a jót a tévében, csak oda kell figyelni, megfelelő csatornaválasztás, programok választása stb. Ez tök jól is hangzik, tényleg. Aztán mi a valóság az esetek nagy részében? Hazaérkezés után azonnal tévébekapcsolás, üvöltő reklám, szar sorozatok, meg iszonyatos "show-k". És mindez kifulladásig. Szóval a körítő duma nagyon jól megvan, egész hihetően és jól hangzik, a gyakorlat viszont az esetek nagy részében pont az ellenkezője. Valóságsók és reklámok. Aki meg nincs képben, az meg csodabogár? Hát ne vicceljünk már.

"Nem ritka esetben könnyítve meg a nagy távolságú kapcsolattartást emberek között. Persze ezt Pest belvárosában lakva nehezen fogja fel az ember, főleg ha ki sem mozdul onnan:-)."

Tény, hogy nekem szerencsém van. Itt van nekem kb mindenki, de hozzáteszem, nem is vagyok lusta. De megint csak a tévés dolgot tudom fölhozni. Más a gyakorlat és az elmélet. Marha jól hangzik, hogy távoliakkal való kapcsolattartás... valójában a munkatársnak meg a közeli havernak, barátnak lájkolgat az átlag felhasználó.

"A technológia és a társadalom változik a kor vívmányait pedig az ilyen maradiak mindig megpróbálták, rossznak/ördögtől valónak beállítani. Valójában csak ésszel kell használni mint előttem említették."

Értem én, hogy ésszel, de konkrétan mire? Egyetlen értelmes felhasználási területet se hallottam még, ami nem kereskedelmi célú (reklám) lenne. Én pedig abban nem vagyok érdekelt.

"a reklámok elkerülése pedig szép idea csak hát 2011-et írunk. Egy lefüggönyözött Jurtában az alföld közepén ki lehet zárni őket. De én sem egészen értem hogy mi bajod származna abból ha pl az éppen most hallgatott rádióban a reklámblokkban olyan reklámokat hallanál ami érdekelhet téged."

Kapaszkodj meg: a Bartók rádióban több, mint 90%-ban olyan reklámok mennek - amikor nagyritkán mennek - amik még nem zavaróak, egy része érdekel is. Nem kell a lefüggönyözött jurta - szöveg, szerintem erőltetett. Nyilván te is érzed.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.25. 11:11:36

@ComLo:
"Az ahogy rettegsz a nettől és az adatlopástól, az pontosan olyan mint ahogy rettegtek az emberek kezdetben az elektromosságtól."

Aha, hát hogyne! persze! Csakis úgy vagy, ahogy mondod :D

"Ez a "netre kötött gépre személyes adatot nem tárolunk" dolog informatikához keveset is értő ember számára minimum megmosolyogtató."

Szerintem te vagy a megmosolyogtató. Napi szinten olvasni, hallani egy csomó esetet, amikor károsult valaki azzal, hogy személyes adatai kikerültek és emiatt problémája volt vagy van. Te szoktál olvasni híreket, kidogod a fejed néha a szobádból? Mert ha igen, akkor nyilván hozzád is eljutnak az ilyen hírek és nem most hallod tőlem először. Ugyi? Na ezek után szerintem te vagy a megmosolyogtató. Remélem, nem kell most belinkelnem ide ezer és egy esetet, ahol valaki az adatai kikerülése miatt került kellemetlen helyzetbe. Ugye nem kell?

"Persze jobb félni mint megijedni de ilyen erővel ne menjünk ki az utcára mert hátha fejünkre esik egy repülő."

Aha. Jólvan....

IP-címvadászok kedvence 2011.05.25. 11:14:46

@baraka:
"aha, fasza gyerek vagy, valószínűleg attól olyan értékes a te életed és az enyém nem, mert te egész nap írogatsz ide, míg mások dolgoznak."

Amikor épp nem írogatok, akkor azért dolgozok, elég sokat, mit tudsz te arról okoska? Hm? Vagy csak jártatod a pofádat? Mi az anyádnak?

"és honnan tudod, hogy ki mit ír és egyáltalán miről szól a fészbúk, ha neked olyan nincsen?"

Talán, mert ismerek több olyat, akinek van? És látom, hogy mit művelnek vele? Hm? Lehet, hogy ezért? De sok eszed van...

"mert az teljesen nyilvánvaló, hogy ismered belülről."

Az aztán teljesen nyilvánvaló. Ja.

"imádom a hozzád hasonlókat."

Na, milyenek a hozzám hasonlóak? Nem faszbukoznak? Röhejesek mind? :D

"az 1984-et minden gyökér olvasta, de mondjuk egy Wole Soyinka vagy egy Charles Mungoshi művet gondolom te nem én meg igen."

Hát, ezért nézek én ennyire föl rád.

"és még számos afrikai és ázsiai kitűnő szerzőt. te kis szerencsétlen törpe."

Törpe? ÉN ? :D

TE kis senki, te, na húzz a kurva anyádba gyorsan :D

nemecsek ernő áruló 2011.05.25. 12:05:39

@IP-címvadászok kedvence: Ennek ellenére örülnék, ha mondanál valami konkrétumot is, mert eddig ez - akárhogy is nézem - csak bullshit.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.26. 11:19:27

@Gerzsonka: Szerintem te vagy a bullshit. Mit kellene mondanom? Mit nem értesz meg ennyiből? Ha ennyiből nem fogod föl a lényeget, akkor sajnálni tudlak csak.

nemecsek ernő áruló 2011.05.26. 11:22:59

@IP-címvadászok kedvence: Nem is tudod, mit jelent ez a szó! :)
Tényleg csak EGY konkrétumot kérek, mi az, amiben veszélyes lehet a facebook, ha nem posztolok provokatív képeket, és nem rakok fel mást, csak egy nevet, meg várost (nem is konkrét címet, vagy tel.számot) - esetleg munkahelyet? Erre te mondod: sose tudhatod, mi lehet kompromittáló. Ezt szeretném, ha kifejtenéd, mert ez csak egy ilyen általános semmiről sem szóló lózung, mint egy Orbán Viktor beszéd - ezt hívják egyébként bullshitnek.
süti beállítások módosítása