Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Rizs az éhes világnak 2011.06.09. 09:23


Egyre nő a rizs iránti globális kereslet. Ahhoz, hogy lépést lehessen tartani az egyre növekvő igénnyel, a rizstermelést, mintegy 70%-kal növelni kell az elkövetkező évtizedekben. Ám számos probléma akad: túl sok/túl kevés víz, szélsőséges hőmérséklet illetve a nem megfelelő termőföld. Folyamatosan kísérleteznek különleges tűrőképességű fajtákkal, melyek segíthetnek az afrikai és ázsiai rizstermelőkön. Ezeket az új fajtákat mutatja be az infografika.
 

Nagyításért kattints a képre!


 

A videó a hagyományos és az új fajta "scuba rice" névre keresztelt növény növekedését rögzítette, melyet kifejezetten Dél-Ázsia árvízzel sújtott részeire fejlesztettek ki. Az új fajta rizs a hagyományos 1,4 tonnájához képest, 3, 8 tonna nyereséget produkál.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr722969874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása