Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Az Internet története 2010.08.24. 12:45

Nem csak használni szeretnéd az Internetet, hanem kíváncsi vagy a kulisszatitkaira is? Tudni szeretnéd hogyan született és melyek voltak történetének mérföldkövei? - kiderül a következő infógrafikából. Az internet az egész világot behálózó számítógépes hálózat, mely felhasználók milliárdjait kapcsolja össze. Gyökerei egészen a 60-as évekig nyúlnak vissza, amikor is egy eredetileg katonai fejlesztést (egy atomtámadás estére kidolgozott biztonságos számítógép hálózatot) a civil szférába átültettek. 1969-ben kezdte meg működését az ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network),melyet ekkor még csak a katonaság és a kormány használt. 1974-ben megjelent az "internet" kifejezés és 1983-ban az ARPANET-böl leválasztottak MILNET (Military Network) néven egy katonai szegmenst és megszületett az Internet, ami azóta is megállíthatatlanul fejlődik. A következő infografika 1962-től, J.C.R. Licklider "Intergalagtikus Hálózat" ötletéttől egészen napjainkig kalauzolja az olvasókat az internet világában. Vajon hogyan folytatódik?

 

MBA Online
Via: MBA Online

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr492243635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korlat 2010.08.24. 19:10:31

végülis ja
pizza hut-os dolgot nem tudtam, zsír

Pista52 2010.08.29. 17:23:32

Jó kis összefoglalás!
süti beállítások módosítása