Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

FarmVille vs. Real Farms 2010.09.12. 12:54

A FarmVille egy valós idejű, stratégia farm szimulációs játék, mely 2009 nyarától a Facebookon keresztül egy alkalmazás révén érhető el. A játék rendkívül egyszerű egy farm életét kell irányítani a növénytermesztésben a vetéstől a termény betakarításáig és az állattartásban az etetéstől, az itatásig. Természetesen ez önmagában nem lenne több egy számítógépes játéknál, ami kb. 10 éves lemaradásra van a mai pc-s játékok színvonalától, de mégis emberek millióit szegezi nap mint nap a képernyő elé. Hogy mi a titok?  A FarmVille sikere elsősorban a Facebooknak köszönhető, hogy maximálisan kihasználja a közösségi kapcsolatokat, emellett szinte észrevétlenül „terjed” barátaink, ismerőseink által (akik küldenek egy ajándékot, pl. egy tehéncsorda képében), így hamar a részeseivé válhatunk, ha nem vigyázunk.
A FarmVille sikerét követően rengeteg hasonló játék került a piacra, de népszerűségük meg sem közelíti a Farmvillet.
 

Az alábbi infografika egy kis összehasonlítása a virtuális és a valós gazdaságoknak. Egy átlagos FarmVille játékos 43 éves nő, míg a való életben az átlagos gazdálkodó 57 éves férfi. A legelképesztőbb adat, hogy jelenleg 60 millió aktív Farmville játékos van, és 18 millióan napi szinten játszanak.
 


Via

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr792290412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seravy 2010.09.12. 22:34:11

Tejóég mekkora számok. Ezekután nem fogok lelkiismeret furdalást érezni a másfél év Ragnarok Online függőségemért...60 millió ember egy ennyire unalmas "játékot"...

2010.09.12. 22:34:24

nos... érdekes :)
süti beállítások módosítása