Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

A világ nyelvei 2010.09.29. 15:00

Jelenleg a beszélt nyelvek száma 6000-7000 közé tehető, a különféle dialektusok száma pedig megközelíti a 20 ezret. A beszélt nyelvek száma egyre csökken, sok nyelvet fenyeget a holt nyelvvé válás veszélye. 14 naponta hal ki egy nyelv, így 2100-ra a jelenlegi kb.7000 élő nyelvnek közel a fele holttá válhat. A legveszélyeztetettebb területek észak Ausztrália, ahol 153 és Dél-Amerika középső része, ahol 113 nyelv van végveszélyben.


A következő infografika megmutatja nyelvcsaládba tartozás szerint csoportosítva a világ nyelveit. Természetesen a legtöbbek által beszélt nyelv a kínai mandarint több mint egy milliárd ember beszéli, mely a világ lakosságának 20%-t teszi ki, ezt követ az angol (wikipedia szerint a kínait az arab és a hindi követi és csak a negyedik az angol) a dobogó harmadik fokát pedig a spanyol nyelv foglalja el. A nyelvcsaládok közül a legtöbbek által beszélt az indo-európai, melyhez olyan világnyelvek tartoznak, mint az angol, francia, spanyol stb. Érdekesség, hogy anyanyelvükön kívül második nyelvként a franciát beszélik a legtöbben. Végül pedig térképen bejelölve megnézhetjük a nyelvkihalással fenyegetett régiókat.
 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr892332324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása