Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Okostelefonok népszerűsége 2010.09.30. 11:19

A következő infografikából megtudhatjuk mennyire népszerűek az egyes okostelefongyártók Amerikában és a világon, illetve a tulajdonosok mennyire márka hűek.  Amerika lakosságának 83%-a használ mobiltelefont, negyede ezeknek okostelefon. Jelenleg a piacvezető okostelefon gyártó a Balcberry, melynek 35%-os részesedéssel van a piacon, ezt követi 28%-kal a iPhone. Azonban az iPhone és az Android jelenléte is növekszik az amerikai piacon.
Világviszonylatban teljesen más a kép. A világ lakosságának 68%-a használ mobil telefont, ebből mindössze 17%-ot tesznek ki az okostelefonok. A piacot 40%-ban a Nokia,20%-ban a Samsung uralja, az Apple részesedése mindössze 2%. Te melyik márkára voksolnál?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr82334233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2010.10.04. 00:19:29

A világpiacos ábra egy kicsit el van nagyolva, mert OS helyett (szemben az USAról szólával) telefonmárkákat mutat. Pedig pl. a fejlesztőknek ez az érdekes. Na meg a felhasználóknak is. De itt egy ilyen ábra, bár ez az új eladásokat mutatja, nem a kézben lévő készülékeket: en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Egyébként kíülállóknak azért is érdekes az ábra, mert össze lehet vetni az egyes platformok/márkák hírek beli szereplésével. Ugye az eladások alapján is csak a negyedik helyen lévő iphoneról sokkal többet hallasz, mint a még egy pár évig mindenképp masszívan piacvezető Symbianról (ami nagyrészt a Nokia készülékeket jelenti). Persze ez csak azt jelenti, hogy ügyesek az apple PRosai.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2010.10.04. 09:27:21

Bár kifejezetten nem vagyok Apple-buzi, azért az utolsó adat nem teljesen korrekt, hiszen az első körben az US mobilosokon belül csak az okostelefon-birtokosok eloszlását nézte, majd a végén az egész világra kitekintve már az összes mobillal szemben mutatja a szifon részesedését, mint abszolút vereséget. Ez a két piac nem keverhető, az utolsó diagramnak nincs értelme.

Viszont a többi adat érdekes, a jobs-rajzok meg baromi jók, jót mulattam rajta.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2010.10.04. 09:28:19

Egyébként ha valaha lesz pénzem okostelefonra, kipróbálom az Androidot, Jobsnak mmár van elég pénze.
süti beállítások módosítása