Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Legbizarabb halálesetek és kínzások 2010.11.02. 13:59

Melyek a halál legbizarrabb módjai? Mai infografikánkból ez is kiderül, de kezdjük a sort néhány igen extrém ókori kínzási formával.


A babiloniak igen találékonyak voltak, a csonkítás volt a kedvencük: a láb-, orr-, füllevágás és a megvakítás általános büntetési formának számított. Az asszíroknál, ahol egyedül a király joga volt dönteni a foglyok sorsáról, előszeretettel metszették fel az ellenség hasát.
A perzsák legkegyetlenebb kivégzési módja a csőbe ültetés volt. A delikvenst beültették egy fából faragott csőbe, hogy csak a feje látszódjon ki, ezután bekenték az arcát mézzel és tejjel, így nemsokára ellepték a legyek és darazsak. A csőben rövid idő belül saját ürülékében ücsörgött, a rekorder 17 napig bírta a megpróbáltatásokat mielőtt a férgek „felfalták”.


Ám napjaink halálesetei között is van néhány nagyon bizarr, mint annak a koreai számítógép játékosnak az esete, aki a kétnapnyi játék után a kimerültség és a dehidratáció következtében szív infarktust kapott.  Azt tudjuk, hogy a láncfűrész komoly veszélyeket rejthet, még az sem annyira meglepő, hogy egy szexuális aktus egy lóval igen mély nyomokat hagyhat, sőt, bizonyos esetekben halállal is járhat. Ám az biztos nem gondolnád, hogy az ártalmatlannak tűnő vízívásba is bele lehet halni, persze csak akkor, ha rövid idő alatt több mint hét litert iszunk meg.

 

Worst Deaths
Via: Term Life Insurance

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr352416053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása