Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Információrobbanás 2010.11.29. 14:31

A számítógépek megjelenését követően létrejövő információrobbanás elindította az információs társadalmak kialakulását. A lényeg az információk megszerzése a legrövidebb idő altat, ez ember lassan képtelen megbirkózni a nyakába zúduló információáradattal és a folyamatosan bővülő szociális hálózattal. Az agy olyan adaptációs nyomásnak van kitéve, amihez nagyon nehezen tud alkalmazkodni, ez pedig frusztráltsághoz és különböző neurológiai problémákhoz vezethet.
Elég, ha csak elolvassuk a következő infografika első mondatát és megnézzük az elképesztő számokat: Az elkövetkező négy évben több adat fog születni, mint eddig a világtörténelem során.


Az infografika Adrian Ott: The 24-Hours Customer című könyvéből származik, mely az információrobbanás hatását vizsgálja a társadalomra és az egyénre nézve.

Nagyításért kattints a képre!


 

Via

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr22481198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása