Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

A Mikulás Föld körüli utazása 2010.12.22. 12:18

A gyerekeknek komoly fejfájást okoz a kérdés, hogy vajon hogyan tudja a Mikulás egyetlen éjszaka alatt minden gyereknek elvinni az ajándékot?! Az iGO navigációs szoftverek készítője, az NNG egy vicces infografikával mutatja be a Mikulás föld körüli utazását.
 

A Mikulás december 24-én este  Új-Zélandon kezdi meg utazását és 25-én reggel 6-kor Szamoán fejezi be. Tehát a föld forgásának köszönhetően 24+8 órája van, hogy rénszarvasszánjával mágikus sebességre kapcsoljon és mindenkinek eljuttassa az ajándékokat.
Ezután pedig következnek a mesebeli statisztikai adtok. A világon több mint félmilliárd gyermek hisz a Mikulásban, ez kb. 200millió háztartást jelent, átlagban 2, 5 gyermekkel. Ez alapján egy másodperc alatt 1956 háztartást kell meglátogatnia, így pontosan 0,0005 másodperce jut egy-egy családra. Ehhez természetesen szüksége van egy, a fénysebesség  kétszeresével haladó  szuper-szánkóra is, melynek ajándéktároló kapacitása egy Boeing 747-es 4997-szerese vagy épp a Queen Mary 2 7,4-szerese.

Nagyításért kattints a képre!

 

Via

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr152532241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása