Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Lazítás munkaidőben 2011.01.19. 10:17

Ma egyre több munkahelyen merül fel a kérdés, hogy letiltsák-e illetve korlátozzák- e bizonyos weboldalak látogatását. Míg a 90-es évek során munkaidőben maximum pasziánszozni lehetett, ma már online játékok, videó megosztók és közösségi oldalak stb. hada csábítja a el a dolgozókat munkájuktól.

Egy átlagos amerikai dolgozó saját bevallása szerint 8 órás munkaidejéből 3 órát nem a munkájával tölt (2005-ben még átlagosan 2 óra volt). Ennyi lazítás az amerikai vállalatoknak évente körülbelül 759 milliárd dollárnyi veszteséget jelent.  A lazítási lista első helyén 44%-kal a munkavégzéshez nem kapcsolódó internetezés áll, ezt követi 23 %-kal  a munkatársakkal folytatott nem szakmai beszélgetés, de a munkavállalók 1,3%-a más állásokra jelentkezik a munkaideje alatt.  A Facebook fiókkal rendelkező dolgozók 77%-a használja munkaidejében a közösségi oldalt. A következő infografika az amerikai munkavállalók munkaidő alatti lazítását mutatja be.

 

OnlineMBA.com
[Source: OnlineMBA.com]

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr642595210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.01.21. 00:06:09

Van úgy, hogy hasonló az arány nálunk is. Ha nincs semmi akkor megy a virtuális farmolás, meg a shake&fidget. Én pl.: azért szoktam le olyan játékokról amelyek állandó jelenlétet igénylenek. Most is játszom ,de olyanokkal amelyeket bármikor abbahagyhatok és később folytatom.
24 órás munkarendben dolgozom, sokszor hétvégén is, általában a nappali pörgés után már nincs kedvem semmihez este így csak lézengek, mert ilyenkor kevesebb a munka, de még ilyenkor sem tudok játszani, inkább olvasgatok.
süti beállítások módosítása