Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Kína, újévi tűzijátéka számokban 2011.02.03. 12:43

A következő érdekességet Chaoyang nevű olvasónk küldte. A kínai újév alkalmából, hogy a gonosz démonokat elűzzék óriási tűzijátékokat tartanak országszerte.

"Aztán mikor elindul az haddelhadd, az eget beborítják a rakéták és háborús ostromhangulat uralkodik órákon keresztül. Sípoló vagy sűvítő rakéták, végeláthatatlan robbanások és a földre leterített ezernyi petárda szallag folyamatos fülsiketítő robbanásai töltik ki a teret. Képzeljük el Pekinget ami nagyobb mint Pest megye és minden egyes utcájában tüzijátékoznak!"
 
800 Yuan -24 000 Ft
Wen Yuehui gyári munkásnő havi fizetése amiért
kanócokat rögzít a petárda szezonban;
a tél kezdetétől a tavaszi fesztiválig.
90 Jiao-t azaz 27 Ft-ot kap 800 petárda után.
 
188
ember halt meg 2009-ben
tűzijáték üzemekben történt robbanásokban.
Az évi átlag 1986 és 2005 között
400 ember/év
 
90 000 Yuan - 2.7 millió Ft
Az ára egy automata petárda gyártó gépsornak
a Hunan tartománybeli Feilong gyárban.
Maximális sebességben 6-7 ember 
munkáját képes helyettesíteni.
 
4000 
regisztrált tűzijáték gyár fog várhatóan működni 2015-ben,
amik megfelelnek a munkaügyi előírásoknak.
A számuk 10000-ről csökkent (2005) a mostani 5000-re.
 
95
cég jogosult Kínában a hivatalos
tűzijátékokhoz megfelelő
nagy-magasságú töltetek gyártására.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr612635648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capra 2011.02.04. 12:48:10

off: Jól gondolom, hogy a kínai új év alkalmából ez az egyetlen cikk jelent meg az indexen felbukkanó blogok közül?? Fura szerzett ez az index.hu, egész évben nyomatják a Kínáról szóló cikkeket, elemzéseket stb. De a kínai új évről egy árva szót sem említettek meg a tegnapi hírekben.

On: Nálunk sem lenne káros ha a központilag szervezett duna-parti ünnepség helyett ilyen lokális tüzijátékozás lenne. A birkákat össze terelik egy helyre és abból lesz a katasztrófa mint amikor a vihar idején kitört a káosz.

Megnéznék egy ilyen kínai robbantást :) nem a gyárak berobbanására gondolok :))

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.08. 03:43:05

@Capra: Ilyen volt a tuzijatek felulrol nezve. Az elejen meg csak esti intenzitas, kesobb 2:10 korul elkepesztoen bedurvul...

v.ku6.com/show/xl7Qtc4hPy8Oc9qg.html
süti beállítások módosítása