Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Internetcenzúra: hol és miért? 2011.02.06. 12:10

Nagy vihart kavart mikor néhány nappal ezelőtt Egyiptomban, szinte az egész ország internet-szolgáltatása lebénult, a négy legnagyobb szolgáltató lekapcsolása  az internetforgalom több mint 90%-os eltűnésével járt. Bár történt már hasonló 2005-ben Nepálban és 2007-ben Mianmarban, ebben az esetben a térség egyik legfonatosabb katonai és gazdasági hatalmát érintette. Egyiptom 80 milliós lakosságával a legnagyobb népességű arab ország, kb. 23 millió internetezővel rendelkezik, egy év alatt mintegy 45%-kal emelkedett az internethasználók aránya.

A következő infografika egy kis összefoglaló arról, hogy jelenleg a világ mely országaiban cenzúrázzák az internetet, kik és miért.

A teljes infografikáért kattints a képre!

Via

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr862641858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VonS 2011.02.06. 21:04:05

Érdekes, a nyugati civilizációból csak USA és az Egyesült Királyság. Az is érdekes, hogy évszázadok óta ez a két ország, persze nem egyszerre, a világ vezető hatalma. Ezzel nem akarok célozgatni semmire

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.02.06. 21:45:53

Sőt, Amerikában és Európában is figyelik a teljes internet, mail forgalmat, csak azt véletlenül lehagyták az ábráról :)

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.06. 22:02:30

Azé' nem semmi ez a blog.hu! :-DDDDD

"Ajánlott bejegyzések:

* Szexuális segédeszközök"

Egy ilyen bejegyzésnél érthető: dugjon fel magának egy-egy szép, méretes műbránert az összes cenzor! :-S

eax_ 2011.02.06. 23:01:41

opennet.net/research/regions/namerica
opennet.net/research/regions/europe

Nem egeszen ertem. Hol van az a kardinalis kulonbseg, ami miatt az USA felkerult, de mondjuk Finnorszag, vagy Nemetorszag nem?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.02.07. 01:37:06

átlátható formába pakolva
azaz
tömören a lényeg

grat a posztért !

Fue · http://www.english-hungarian.com 2011.02.07. 08:07:58

konyvline: @eax_: o@VonS:

Ez a két nagy ország csak példaként van kiragadva, ha megnézitek a térképet, szinte az egész "szabad világ" sárga (vagy piros)

kigyurt álat 2011.02.07. 08:09:43

@VonS: a linket kell nézni, ott van minden, ezen az ábrán csak példák vannak.
Ami érdekes, hogy ahol nincs semmi cenzúra, azok a térkép szerint a következők: a teljes Közép-Amerika, Dél-Amerika egyes országai, Afrika nagy része, a volt Jugoszlávia maradványai, Albánia, Moldova, Mongólia, Kambodzsa, Bhután, a Fülöp szigetek és Pápua-Új Guinea.
Ez vajon azt jelenti, hogy ezekben az országokban valósult meg a teljes szabadság és a demokrácia?
Meglepő nemigaz?

kigyurt álat 2011.02.07. 08:16:12

@kigyurt álat: ja és a dél-amerikaiak közül kiemelném Venezuelát és Bolíviát

hallari 2011.02.07. 08:28:03

@kigyurt álat: Tényleg meglepő. Jobban belegondolva azért érthető a cenzúra, tulajdonképpen nagyon indokolni sem kell, bár célszerű. Aki megnézi egy egyszerű otthoni gép tűzfalának a naplóját /ha van ilyen funkciója/, láthatja, hogy a netre kapcsolt gépet folyamatosan támadják. Nagyon sok ember/bűnszervezet szakosodott erre, hogy adatokat lopjon (pl. bankkártya hozzáférés), üzleti titkokhoz férjen hozzá, vagy a védtelen gépet egy zombihálozatba kapcsolja be. És ez csak az otthoni szegmens, az állami szféra sokkal nagyobb nyomás alatt van. Fontos tehát a hackerek kiszűrése. Ezenkívül a tartalmat is vizsgálni kell /szerintem/, mivel a mindent elöntő pornó nagyon károsan befolyásolja az embereket. Ezügyben lehetnének szigorúbbak is. A politikai cenzúra viszont a beteges hatalmak játéka, erre nincs szükség. Egyedül a gyilkos indulatú szélsőségeket szűrném, mint pl. nácik.

zebu_ba 2011.02.07. 08:59:58

Ahogy elnézem, ott nincs cenzúra, ahol internet sincs :)

czejp (törölt) 2011.02.07. 09:01:49

Hol a határ a cenzúra és a moderálás között ? A szabad véleménnyilvánitásba a szélsőségek is beletartoznak, mert ha elnyomják őket, ez erőszakba torkollhat. Nem vagyunk egyformák, másképp is látjuk a dolgokat, de senki sem tévedhetetlen. A diktatúrák is úgy keletkeznek, hogy elnyomják a kritikát, az ellenvéleményt.
süti beállítások módosítása