Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Nobel-díjak száma országonként 2011.02.24. 12:52

Tudod, hogy Magyarországnak hány Nobel-díjasa van és milyen területeken szerezték? A következő interaktív infografika kis áttekintést ad a Nobel-díjak számáról országonként. A Nobel-díjasok teljes listája és a magyar nyerteseket pedig a linkekre kattintva nézheted meg.

Source: Rasmussen College Online

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr12687300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.02.25. 21:46:04

ezt kár volt. kiábrándító. nekem kis korom óta azt nyomják milyen okostojások vagyunk. és akkor az azonos méretű Ausztria vagy Csehek... hát nagy kár

az 1 millió lakosra jutó fajlagos mutatót is eloszthatnád. ezek után szerintem kb a 40dikek lennénk. rosszabbak mint fociban...

a-kis-herceg 2011.02.25. 21:47:20

nem csehek, hanem belgák...

Aztmondodhogy 2011.07.10. 15:29:05

@a-kis-herceg: Szerintem azt nézd, hogy a többi hasonló sorsú, illetve anyagi helyzetű kelet-közép európai ország még megemlítve sincs. Se a csehek, se a románok, de még megemlítve sem! Spanyolok szinte csak irodalmi díjakat kaptak, finn, norvég nuku!..stb...Bőven nagyon jók vagyunk..

Merthin 2012.06.19. 16:17:23

Én 13 magyar Nobel-díjasról tudok és ha még hozzávesszük azokat, akik nem itt születtek, de a szüleik magyarok voltak, akkor 16-an vannak.

dikffd 2012.07.13. 23:29:41

@a-kis-herceg:

!!!!!
bocs de hülyeségeket írkálsz
!!!!!
Nobel díjak és tudomány tekintetében nagyon jól állunk! Itt a 10 millió lakosra jutó Nobel díjak száma:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Nobel_laureates_per_capita
Az alsó táblát nézd. Abban nincsenek kamu Nobel díjak, csak tudományosak. Elírták ... valójában 9 díjunk van, azaz Magyarország 12. a világranglistán. Szenzációs! Főleg ha megnézzük kik előznek meg bennünket: pontosan a világ leggazdagabb országai. Nagyhatalmak, gyarmattartó országok, a béke "szigetei".
Hát ennyit hazánk tudományos életéről :)
süti beállítások módosítása