Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Az óceán mélységei 2011.02.25. 13:30

Az óceán legmélyebb pontja a Mariana-árok, melyet 1875-ben fedeztek fel, ekkor még csak 8164 méter mélynek gondolták. A Mariana-árok a Japán közelében a Csendes-óceánban az azonos nevű Mariana-szigetcsoportnál található. Az árok legmélyebb pontja a Challenger szakadék 11034 méter (más mérések szerint 10916) mély, melyet 1960-ban Jacques Piccard és Don Welsh érte el. A "mélység Kolumbusza"-ként is emlegetett Piccard, Trieste nevű batiszkáfjával (mélytengeri tengeralattjáró) hajtotta végre a merülést, melyet a mai napig senki sem ismételt meg.

A tervek szerint  James Cameron, az Avatar folytatásához, mely a filmbéli Pandora bolygó óceánjában játszódik, itt a Föld legmélyebb pontján forgatna néhány jelenetet egy speciálisan erre az alkalomra készített tengeralattjáró segítségével. Az alábbi infografikával merüljünk alá.

Nagyításért kattints a képre!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr182689837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása