Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Tartsd a szintet!-Infografika a cukorbetegségről 2011.03.23. 11:09

 A cukorbetegséghez kapcsolódó érdekes történetből kiderül mekkora világméretű problémát is okoz ez a betegség! Az alábbiakban pedig a magyar Tartsd a szintet! kezdeményezés által készített infografikát láthatjátok.

"Nauru-szigetén 50 éve még egyetlen cukorbeteg sem volt, mára azonban a felnőtt lakosság 40%-a diabéteszes és a világ legkövérebb embereinek gyűjtőhelye lett."

 

Erős Antónia védnökségével 2010 őszén kampány indult a Facebook-on a cukorbetegekért, amely a rendszeres vércukormérés fontosságára hívja fel a figyelmet. A Tartsd a szintet! kezdeményezés célja, hogy szakértői tanácsokkal, receptekkel, és a betegséghez kapcsolódó hírekkel, kutatási eredményekkel segítsen annak a közel 1-1,5 millió embernek Magyarországon, akik valamilyen formában érintettek a betegségben. A cukorbetegeknek a Facebook-on online fórumot teremtő Tartsd a szintet! oldal ezúttal egy, a diabétesz terjedésével kapcsolatos infografikában kívánja szemléltetni a betegség népegészségügyi jelentőségét.

 
Mint a mellékeltből kitűnik, a cukorbetegség – különösen a 2-es típusú forma – előfordulása világszerte fokozatosan nő, ezt tükrözik a hazai adatok is. Becslések szerint a cukorbetegek száma a 2010. évi 285 millióról 2030-ra 439 millióra emelkedik a Földön. Az egészségügyi kockázatok mellett ez azért is fontos, mert a diabetes szövődményeinek kezelése jelentős anyagi teherrel jár, e szövődmények hatékony megelőzése csak a betegség időben történő felismerésével lehetséges.

 
A cukorbetegség nem játék, de egy kis odafigyeléssel, tudatos táplálkozással, testmozgással és a vércukorszint napi többszöri mérésével a betegség kontrollálható.

Nagyításért kattints a képre!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr362764469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása