Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Nemzetközi díjat nyert a Margit híd felújításáról készült infografika 2011.03.31. 09:35

Ha rendszeres látogatója vagy a blognak egyre több magyar infografikával találkozhatsz oldalainkon is, ami mutatja a műfaj egyre nagyobb népszerűségét, térhódítását. A jelek szerint pedig a nemzetközi élmezőnnyel is felvehetjük a versenyt.

Néhány napja fejeződött be a spanyolországi Pamplónában a világ egyik legrangosabb nemzetközi infografikai versenye, a Malofiej. A 19. Malofiej International Infographics  Awards-on 2011-ben 29 ország 151 médiumának 1356 pályázata vett részt. A verseny nemzetközi zsűrije három minőségi kategóriában díjazza a munkákat, idén 8 arany, 25 ezüst és 77 bronz minősítést osztottak ki. Az idei díjazottak között találjuk  a Népszabadság infografikusait (features alkategóriában), akik a Margit híd felújításáról készült munkájukkal bronz minősítést nyertek. A Népszabadság infografikusainak gratulálunk és azt hiszem büszkék lehetünk, hogy egy ilyen illusztris társaságban (The Washington Post, New York Times, National Geographic, BBC stb.) érték el sikereiket. A nyertes grafikát Dancsák András és Mikola Bence készítette, az angol verzió pedig Kőműves Anita munkája. (A csapatnak nem ez az első nemzetközi sikere, 2008-van szintén ezen a versenyen a Vízilabda szabályai című infografikájukkal bronz minősítést értek el.)

A képre kattintva megnézheted a díjnyertes interaktív infografikát!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr482787438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.03.31. 11:09:02

Ügyes, bár vannak benne furcsaságok (villanyoszlop a villamossín közepén, stb)

Karnamantra 2011.03.31. 12:57:10

@Gery.Greyhound: Az nem villanyoszlop, hanem a villamos áramszedője, és tényleg elcsúszott a grafikán, de amúgy jó.
süti beállítások módosítása