Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

A jövő technológiái- az elkövetkező 15 év 2011.04.09. 18:55

Merre fejlődik a következő 15 évben a technika?  A következő infografika Michelle Zappa egy spekulatív és szubjektív áttekintése, a lehetséges jövőbeli technológiákról.
A jelenből kiindulva a legfontosabb fejlesztési területeket vizsgálva veszi számba a következő 15 évet! Mit gondolsz reális jövőkép?

Nagyításért kattints a képre!

Via

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr682812626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napirajzrajongó 2011.04.09. 22:04:18

A Materials részben szerintem sorrendi borulás van, illetve egymás utánra tettek egymással konkuráló anyagi rendszereket (carbon nanotube és nanowires). A 3D printing szerintem bőven inkább 2009-2010, vagyis inkább már a múlt. A print-on-demand is. A Biotech-ben távolabbinak mutatnak olyan technológiákat, amelyek NAGYON a kapuban vannak; pl. telemedicina szerintem pár éven belül elérhető lesz, mondjuk a közepesen gazdagok és felmenőik részére. A Robotics résszel kb. egyet tudok érteni. Az Internetes rész talán a legjobban becsülhető, de itt pl. nem értem, hogy mit jelent a "sensors". A PGS-t ennyire közel tenni szerintem merész, bár koncepciót és szenzoros működési alapelvet már láttam, nem hiszem, hogy 1-2 éven belül élő technológia lenne. Erre talán 3-5 évet mondanék inkább. Energy-nél a Thorium reactor-ral az lesz a helyzet, hogy ha jön még egy-két Fukushima, NAGYON fogják siettetni a váltást. A piezo-és bimechanical harvestingnél inkább azon fog bukni, hogy drága lesz kiépíteni a kitermelt energiához képest. A Space kb. rendben, kivéve a Space Elevator-t, ami szerintem sosem fog elkészülni.

Edward Nygma 2011.04.12. 07:56:13

Hé, kattintás után nem ugyanaz a kép jön be nagyban - hogy-hogynem épp a "Warfare" hiányzik róla...
süti beállítások módosítása