Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Pénz-ügyi körök 2011.05.09. 08:58

Egy nagyon izgalmas és látványos infografikát szeretnék nektek bemutatni, mely segít megérteni és egymáshoz viszonyítva megmutatni azokat a hatalmas pénzösszegeket, melyek hallatán csak bámulunk!

A nagyításhoz scroll-ozz, vagy a kép jobb alsó sarkában használd a gombokat.

“654 millió forinttal csökken a költségvetés”, “65 millió dollár bevételre tett szert” “mindössze 12 milliárd dollárba kerülne a felújtás” stb stb. Nagy összegek, de értjük, hogy pontosan mekkorák? Van egyáltalán viszonyítási alapunk?

Még ha össze is hasonlítunk két összeget, pl. 12.5 milliárd forint és 13.1 milliárd forint, kell egy-két pillanat, hogy realizáljuk a 600 millió forintos különbséget, de még ekkor is nehéz érzékelni a nagyságrendet. Ez a grafika megpróbál támaszt adni ahhoz, hogy mégis mekkorák ezek a gyakori összegek, a legnagyobbaktól a milliós összegekig. A magyar vonatkozású értékek kék színnel vannak írva.

További részletekért látogass el a latod.org blogra!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr422889113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyFehérÖrdög2 2011.05.09. 11:20:14

Nem azért, de át kellene gondolni az általános iskolai matekot!

A trillió = mrd * mrd, amire ti gondoltatok az billió = ezer * mrd ( a magyar billió = az angol trillióval)
Mo. GDP-je tehát 23 ezer milliárd Ft.

wudler_latod 2011.05.09. 13:07:43

@NagyFehérÖrdög2: valóban, reméltem ki tudom bekkelni a napot és majd este kijavítva újra feltöltöm. Nem a matekkal van a baj, inkább a magyarral :). Mivel USD-ben gyűjtöttem elsődlegesen az adatokat, egy pillanatra sem gondoltam át, hogy a trillion nem trillió magyarul, hanem 10^18-on. Mea culpa.
süti beállítások módosítása