Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Tanárok a világ körül 2011.05.28. 12:56


Az alábbi infografika a tanári hivatást hasonlítja össze a világ különböző országaiban több szempontból is! Az összehasonlításban Magyarország is megtalálható, így észrevehető néhány érdekesség: nálunk a legkevesebb a heti kötelezően tanítandó óraszám, illetve az egy tanárra eső gyerekek száma is viszonylag kevés, a többi szempont alapján viszont igen negatív a mérlegünk. A grafika felteszi a kérdést, hogy vajon a jól kereső tanárok jól teljesítő diákokat is képeznek?

Nagyításért kattints a képre!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr562938586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2011.05.28. 22:20:08

nem tudom honnan szedhették a 10diák/tanár adatot magyarországról... illetve az még lehet, hogy valós is, de akkor meg a cím rossz, mert ugye 10 gyerek nem egy osztályban van, hanem 10szer van több gyerek, mint tanár... gondolom máshol sem egyetlen tanár tanít mindenre egy egész osztályt.

BrianBrian 2011.05.29. 11:37:59

@sylverdevil: Valóban ez a tanár-diák arány, de hát az osztályok átlagos méretét gyakorlatilag lehetetlen nemzetközileg összevetni (különböző iskolatípusokban, szinteken, fakultációkban, órákon különbözőek az osztályméretek) ezért a tanárok és diákok számának arányát szokták nézni.

Ben-Chorin 2011.05.29. 12:14:29

Az óraterhelésbe egy sor olyan dolgot nem számítanak bele, ami amúgy számítana. Magyarországon rengeteg olyan tevékenységet tanárok látnak el az óráikon felül, melyet külföldön technikusok, oktatási aszisztensek. Az adat ilyen értelemben tehát korrekcióra szorul.
süti beállítások módosítása