Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

A tökéletes dolgozó anatómiája 2011.08.05. 19:08

A tökéletes dolgozó anatómiája!

Nagyításért kattints a képre!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr513128650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zladko 2011.08.06. 23:03:29

a magyar cégek tökéletes dolgozója viccesebb:

-20 éves
-férfi
-egyedülálló
-3 diploma
-10 év szakmai tapasztalat
-terhelhető (napi 14 óra munka túlóra kifizetése nuku)
-jó probléma megoldó képesség
-nem akar soha megnősülni és gyereket
-soha nem beteg

==T== 2011.08.07. 07:27:37

@zladko: Sajnos ez nagyon igaz :(

$pi$ 2011.08.07. 07:28:52

Nem hiszem, hogy így nézne ki egy tökéletes bányász vagy egy tökéletes kokillakészítő. ;)

potyus 2011.08.07. 09:17:22

A tökéletes alkalmazott nem létezik!!!!!!!

Se Magyarországon, se a nagy világban.

Azon egyszerű okból, mert minden ember más,
és minden főnök más.

Gyakorlatból tudom, minden alkalmazott (előbb, vagy utóbb) fizetett ellenségé válik.

Ez nagyon egyszerű, előbb vagy utóbb, még a leglojálisabb munkatárs elkezdi számolgatni, hogy a tulaj mennyit keres, mennyivel jobban él mint, ő és mindig az jön ki az efféle számolgatásból, hogy bizony ő, az alkalmazott ki van zsákmányolva, és rohadjon meg a főnökség.
Ez a tipikus Magyar mentalitás, az SI. (sárga irigység).
Nehéz (főleg a mai világban) elmagyarázni, hogy akinek van állása, (sajnos) annak örülnie kell, főleg annak ha valaki minden hónap végén meg is kapja a fizetését, be van jelentve, és kiadják becsületesen a szabadságát is.
Ezt azért mondom, mert van egy kis vállalkozásom, és a napokban szegezte nekem az egyik alkalmazottam, miért nem kaphat fizetés emelést, mikor már 4 éve dolgozik, és a fizetés szerződés szerint a mindenkori inflációval emelkedik csak.
A csakot hangsúlyozta, mert a főnök úrék autót cseréltek, és minden hét végén étterembe tudnak menni, ő meg dolgozik a főnökék helyett(?)

Nos a hölgyet helyre kellett tenni, a főnökék lecserélték a 8 éves Renaultot egy Skoda oktáviára,
és valóban étterembe mennek ebédelni hétvégén, de a vállalkozásból alig vesznek ki fizetést, nehogy be kelljen zárni a boltot, és a két alkalmazott közül nem lett elküldve senki, és minden hónap végén ki vannak fizetve. A főnökség kezd elgondolkozni azon, jó e ha ragaszkodik a bolthoz, és éli fel a tartalékait, bízva, egyszer minden jobbra fordul, mert most az elmúlt két évben a bevétel az 50%-a a normálisnak.
Az alkalmazott nehezen értette meg ezeket az érveket, és jelezte keres magának egy jobban fizető állást (itt a havi nettó 12.000).
Jó utat kívántam neki.

potyus 2011.08.07. 09:20:21

Az előzőhöz.

Elírás történt, az utolsó előtti mondat zárójeles száma, 120.000 Ft

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.07. 09:25:47

A hajam olyan mint a leírásban, de a többiből semmi sem stimmel.

Talán azért van munkám mert nem nyomtató-karbantartó vagyok.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.08.09. 22:11:09

potyus:"a tipikus Magyar mentalitás, az SI. (sárga irigység)" - úgy látom ez működik a vállalkozónál is, a kormánynál is... csak mert gondoltál már arra, hogy miért nincs fizetőképes keresleted? (-50%) hát épp azért, mert a fizetések csökkennek! Talán a kedves vásárló már régen felélte az összes tartalékát - ha egyáltalán volt neki ilyenje. De nem hiszem. Leginkább csak hitele van a magyar vásárlónak... és miért? Mert a fizetéséből nem futja neki semmire.
süti beállítások módosítása