Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Flattr, támogasd kedvenc oldalad 2011.11.13. 07:42

 

Válassz nyelvet!

A Flattr egy mikro-fizetési rendszer. Ez máris egy sokat használt és könnyen értelmezhető magyar szó. Azt teszi lehetővé, hogy egy gomb megnyomásával akár kisebb összeggel támogass számodra kedves 'dolgokat' a neten.

Az ötlet kitalálója és a rendszer (egyik) megalkotója Peter Sunde, a Pirate Bay egykori arca. Elképzelésük szerint az emberek a látszat ellenére hajlandóak fizetni online örömökért, csak nem volt erre eddig egy megfelelően egyszerű és kényelmes módszerük, mely nem restell akár 0,1 centet átutalni a címzettnek.

Megalkották tehát a Flattr-t, mely kezdetben az adok-kapok elven működött. Te befizetsz egy általad meghatározott összeget , amit aztán szétoszthatsz azok között, akik számodra valami értékeset nyújtanak a neten. Az adakozás egy szimpla klikkeléssel működik, és ahányszor kattintasz a hónap folyamán, annyi felé oszlik a befizetett díjad. Viszont ha neked is van valamid, amiért szívesen fogadnál ilyesféle elismerést, neked is jár a gomb, amit kitehetsz az oldaladra és várhatod, ki értékel többre, mint egy Facebook 'Like'.

Szokták is ahhoz a vidám Like gombhoz hasonlítani, hiszen a lényege ugyanaz: kimutatod elismerésed az internet egy szelete iránt, csak ezúttal borravalót is hagysz.

Forrás és további információk!

Ha kedveled az infografikákat támogass minket is a Flattr-en keresztül (nyomj rá a Flattr gombra a poszt végén vagy a jobb hasábba).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr473373843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása