Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

A tipográfia története 2012.02.18. 14:07

A tipográfia nyomtatott betűkkel foglalkozó szakma és művészeti ág, mely egészen Gutenbergig nyúlik vissza, ma pedig az különböző számítógépes programoknak köszönhetően a fénykorát éli.

Nagyításért kattints a képre!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr494129670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.02.18. 16:34:05

1994, a tipográfia történetének fekete éve kimaradt...

en.wikipedia.org/wiki/Comic_Sans

:)

LAVÓRVAGÁNY 2012.02.19. 09:09:06

Ez mind nagyon jól néz ki, de aki ezt csinálta, az vajon azt gondolja, 1400 előtt nem írtak az emberek? "Fontok" már sokkal előbb is voltak, csak nem nyomtatták őket, hanem írták/rajzolták (-gráfia).
Persze, ha valakinek a wikipedia a műveltség forrása, azt hiheti, a tipográfia csupán a nyomtatott betűkkel foglalkozik.

Háta Más · http://www.artcharacter.hu 2012.02.19. 14:25:55

A tipográfusok nyűgösek lesznek, ha Gutenberg nevét két t-vel írják a nemtipográfusok.
süti beállítások módosítása