Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Lendületben a hazai blogoszféra 2012.04.11. 07:57

A Blog.hu készítette a következő infografikát, melyből kiderül, hogyan alakult az elmúlt években a hazai blogoszféra. Azt hiszem az adatok önmagukért beszélnek, Magyarországon biztos nincs leáldozóban a blogkultúra.

Nagyításért kattints a képre!

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr384382384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spotty 2012.04.11. 13:24:07

A mobil eszközről blogot olvasók száma elég durván ugrott hónapról hónapra 2011-ben. Érdekes. Szerintem eljön az idő (nem is olyan gyorsan), amikor a táblagépek kiszorítják az újságokat is a piacról. A felnövekvő nemzedék életében biztos. Itt egy példa: www.youtube.com/watch?v=aXV-yaFmQNk
Most olvastam az E!D oldalán, hogy az idei téma is ezzel kapcsolatos. Keressetek rá: Enter!Digital 2012

J u l e s 2012.04.12. 07:32:28

Szóval muhaha... mert mi is derül ki:

- az első részből az, hogy az US-ben van a legtöbb blog (hostolva, gondolom)
- a másodikat őszintén szólva nem tudom értelmezni, de biztosan nagyon okos dolog
- a harmadik (2-es) részből kiderül, hogy a blog.hu a legfaszább
- a negyedik ezt erősíti, bár ha figyelembe vesszük, hogy pl. az index.hu oldalán egy batár nagy blogketrec van, amiben általában mérsékelten szöveghű, de általában inkább szenzációhajhászra torzított címekkel hivatkoznak a blog.hu számos blogjára, így meglehetős forgalmat generálva, akkor már kissé kevésbé diadalmas a menet
- az ötödik (4-es) részből megtudjuk, hogy a népszerű témák népszerűek, ezeket(?) számokkal alá is támasztják.
- az egyetlen érdekes dolog a nagyot ugró mobil eszközök száma, erről viszont szívesen olvasnék még.

Tendenciát így a magyarországi blogszférára vonatkoztatni kissé merész dolognak látom, mert a mennyiség és a forgalom az egy dolog (én is kattintottam ma blog.hu-s linkre az indexről, mert meghamisították a címet, így a számomra érdekesnek tűnt, aztán kiderült, hogy egy meg egy az egyenlő kettővel).

J u l e s 2012.04.12. 07:37:13

Áh, megértettem végre a második részt :)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.04.12. 08:01:55

@J u l e s: Ez azért nem így van, ahogy látod. Az Index igaz, hogy használja a blogketrecet, de amíg számokat nem látsz mögötte, addig ne ítélj :) Oda van kb. 30 blog, amiből szelektálnak, ergó ennyibe csinálnak forgalmat (köztük az enyémbe is, azért vagyok ilyen okos a témában). Vannak olyan blogok, amik ott sosem jelennek meg, de mégis átlag 1000 egyedi user nézi adott pillanatban (!). Azt kellene tudni, hogy a blogketrec nem arra való, hogy növelje a blog.hu látogatottságát, hanem arra, hogy szinesítse az oldalt olyan témákkal, amik mindenkit foglalkoztatnak, emellett egy lehetőség a feltörekvő cikkíróknak is a megmutatkozásra, bár -ha valaki akkor én- tudom, hogy mennyire nehéz oda bekerülni. Nekem pusztán 3 évbe telt.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.04.12. 08:08:44

@Tomi from Space: "Vannak olyan blogok, amik ott sosem jelennek meg, de mégis átlag 1000 egyedi user nézi adott pillanatban (!)."

Melyik ez a blog?

Prostatikus Vogon Jeltz 2012.04.12. 08:20:01

2006 áprilisa nagyon izgalmas, főleg, hogy saját magához viszonyítva 60%-al nőtt a blogok száma.

2008 sep és 2011 sep között eltelt kb 3 év, a növekedés viszont arányosan töredéke a korábbiaknak.

Ha még aztán azt is figyelembe vesszük, hogy 2011 július a grafikonon 2011 szeptembere után van, hát igazán izgalmas.

Gratulálok a készítőknek. Csak azt tessék elmondani, hogy ezzel mit akartatok bizonyítani?

És vajon mikor kezdik el csak az élő blogokat számolni a mindenféle pistikék 3 éve 2 bejegyzéssel megdöglött "blogjai" beleszámítása nélkül?

PonDrow 2012.04.12. 08:24:52

Nekem is van blogom, bár én havi néhány bejegyzést írok csak. Szándékosan nem magyar szolgáltatónál, éljen a sajtószabadság. ;)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.04.12. 08:50:21

pl. a 2perc.blog.hu is ilyen volt, meg a többi, hasonszőrű 9gag koppincs, saját magukat "szórakoztató" blognak aposztrofáló inkreatív szülemények.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.04.12. 11:00:19

@Tomi from Space: Én az olyan oldalakat nem sorolom a blog kategóriába, amelyik képek repostjával foglalkozik.

Különösen úgy nem, ha azok nem eredeti képek, hanem máshonnan vett alkotások, h arról már ne is beszéljek, hogy ezek az oldalak a megosztás és a lájk gombokból élnek azaz nem direkten mennek rá az emberek, hanem fb oldalról folynak vissza.

Olyan blog.hu-s oldal ami folyamatosan tudja az 1000 egyedi látogatót minden másodpercben (értem ezalatt, h akkor is ha nincs főoldalon) biztos, hogy nincs. Ez szerintem még a varanusznak, véleményvezérnek, stb. sem megy.

Még az apple blog számlálóján sem láttam 6-700 embernél többet soha.

J u l e s 2012.04.12. 22:51:38

@Tomi from Space: akkor a baj velem van, mert ha az indexen nem látnék linket, akkor kb. egyetlen blog.hu-s blogot nem olvasnék soha. Néha vannak szakmai oldalakról linkek, de az havonta kb. 1x.

Így néha rákattintok egy-egy ígéretes címre, de kb. 50%-ban átköltött cím, még az is előferdül, hogy az eredetivel majd' ellentétes jelentésű a link.
süti beállítások módosítása