Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Infografika Meetup 2012.07.18. 12:30

Az ábrázolás tudománya egyidős az emberiséggel. A technika egyre jobban segítségünkre siet, ha valamit könnyen szemléltetni szeretnénk embertársainknak. Ezt nevezzük ma infografikának. 2012. július 19-én egy egész estét szánunk az infografika tudományának megismerésére.

Az adatok halmozása egyre jellemzőbb ránk. Nagyjából 2 évente az emberiség által felhalmozott adatmennyiség duplázódik. Ez a palatáblák és a papíruszok korában még könnyebben követhető folyamat volt. Az informatika demokratizálódásával robbanásszerű folyamat indult be. Előbb rekordokat, majd adatbázisokat kezdtünk el építeni.

infographics.jpg

Divat lett az adattárház, ám még mindig csak a mennyiség volt a mérőszám. Elértünk a big data korába, mikor már minden adat  változásának és mértékének hányadosa, vagy mérőszáma van. De ki tudja ezt a gépeken kívül követni? Digitális lábnyomunk a Facebook elterjedése óta nagyobb a Földénél és lett Indián nevünk is.

A minőségi, válogatott adatok előrevetítik az adattudósok (data scientist) korát, ahol okos trükköket pillanatok alatt átláthatóak a végtelen bithegyek. Az infografika egy lehetséges módja az adathalmazok ábrázolásának. Érdekes összefüggések és bonyolult számsorok magyarázhatóak így egyetlen ábra segítségével.

De mitől is jó egy infografika?

Erre keressük a választ egymástól eltérő szakterületek képviselőivel:

  1. Tóth Zoltán egy világcég 10 millió felhasználójának adatait menedzseli. Ő egyben felbújtónk is, aki a témát felvetette és az est programját megálmodta, majd az előadókat meghívta. <Őt kell zaklatni, ha akartok ilyet rendszeresen>
  2. Molnár Dániel egy filmadatbázis segítségével esti szórakozást ajánl nekünk testre szabvavan élet a valóságshowkon kívül is. Hollywood Challenge.
  3. Pocsarovszky Károly közösségi oldalak végtelen információforrását alakítja emészthető formára, vagy üzleti döntéstámogatást (BI) segít velelájkolja a lájkod
  4. Somi András a tőzsde és az áruk/cégek világába kalauzol el minket, ahol végre nem csak a könyvizsgálók szórakoznak és végre elhangzik a “szofisztikált” szó jelentése is

Egy biztos: nagyon izgalmas témák kerülnek sorra és -talán- még rajzolni is megtanulunk az utolsó buszig…

A helyszín az Astoria közelében lévő Bazaar Klub, ahol remek italakciók teszik kellemesebbé a színházterem programját.

A belépő 1000 forint, amit a szervezés költségeire fordítunk. Ám regisztrálni érdemes, hogy kuponokat megszégyenítő kedvezményt vehess igénybe :)

Mutasd meg hogyan tudod ábrázolni a MeetOFF rendezvényét egy infografikában, és tiéd lehet a Typotex Kiadó által felajánlott három David McCandless: Az információ gyönyörű – Infografika c. könyv egyike, hogy a jövőben még profibb lehess!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr494664093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsolltt 2012.09.27. 11:26:28

hogy az ilyen jó kis meet uppokról mindig lecsúszok a fene vigye el...
süti beállítások módosítása