Infographics

Blog

Csatlakozz te is!

Mi az infografika?

Az infografika több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Ha van saját infografikád, amit szívesen megosztanál másokkal vagy csak találtál egy izgalmasat, mely másokat is érdekelhet, küldd el nekünk egy rövid bevezetővel együtt: infographicblog@gmail.com

 

Friss topikok

Kapcsolatok hálójában- az információ gyönyörködtet? 2011.04.18. 08:23

Egy érdekesnek ígérkező előadás-sorozatot szeretnék figyelmetekbe ajánlani! A Kossuth Klubban a Typotex-Provice Egyetem keretében megrendezésre kerülő előadások két könyvre, a remélhetőleg már minden blogolvasó által jól ismert (ha mégsem akkor katt. a címre)  Az információ gyönyörű és a Kapcsolatok hálójában című könyvre (erről a könyvről részletek lentebb) épül!

Csatlakozz az Infographics és a Typotex Facebook-oldalához és nyerj jegyet!

Kapcsolatainkban nagyobb erő rejlik, mint gondolnánk. Kapcsolataink képessé tesznek minket – a kép minden értelmében. Az infografikák és a hálózatok világába kalauzol el bennünket hat előadónk, akik az emberi kapcsolatok, a gazdasági szereplők vagy éppen a virtuális világ összefüggéseit tárják fel.
 

 

Mire képesek a közösségi hálózatok, és hogyan alakítják sorsunkat? Erre a kérdésre keresik a választ a könyv szerzői: Nicholas A. Christakis (orvos-szociológus) és James H. Fowler (politológus). A Kapcsolatok hálójában című könyv, mely a Typotex Kiadó gondozásában jelent meg, több egy egyszerű fordításnál. A téma neves magyar szakértői: Bőgel György, Lovrics László és Csermely Péter kommentjei teszik még izgalmasabbá.

„Ha ha­tás­sal va­gyunk ba­rá­ta­ink­ra, ők pedig az ő ba­rá­ta­ik­ra, cse­le­ke­de­te­ink olya­no­kat is be­fo­lyá­sol­hat­nak, akik­kel még so­ha­sem ta­lál­koz­tunk. Az egész­sé­gi ál­la­pot be­fo­lyá­so­lá­sá­val kezd­tük. Fel­is­mer­tük, hogy ha a ba­rá­tunk ba­rát­ja meg­hí­zik, mi is meg­hí­zunk, és ha a ba­rá­tunk ba­rát­ja le­szo­kik a do­hány­zás­ról, mi is le­szo­kunk, sőt, azt is meg­ál­la­pí­tot­tuk, hogy ha a ba­rá­tunk ba­rát­ja bol­dog, akkor mi is bol­do­gok va­gyunk.”

A Kapcsolatok hálójában a hálózatok társadalmi vetületeivel foglalkozik olyan témákat boncolgatva, mint az érzelmek terjedése, partnerkeresés nehézségei, a betegségek útja, a pénz áramlása, a politikai hatások terjedése és nem utolsó sorban a virtuális rendszerek világa.


Olvasás közben körbejárjuk a világot Amerikától, Svédországon át az elszigetelten élő Dél-Amerikai népcsoportokig, miközben megismerhetjük az amerikai középiskolások szexuális életének veszélyes játékait vagy a tanzániai nevetőgörcs-járvány történetét. A könyv tökéletes kombinációja révén laikusok számára is könnyen érthetően, szórakoztató példákon keresztül, de mégis tudományos alapon mutatja be a hálózatokat, miközben fenekestül felforgatja az eddigi elképzeléseinket a közösségekről és a kapcsolatokról.

Nagyításért kattints a képre!

 

Jegyfoglalás!

Kíváncsi vagyok mekkora ereje van a közösségi oldalaknak, ezért arra kérlek titeket osszátok meg ezt a posztot a lehető legtöbb helyen. Érdeklődéssel várom mennyi lájkot és kommentet fogunk gyűjteni itt vagy a Facebook-oldalon!

Csatlakozz az Infographics és a Typotex Facebook-oldalához és nyerj jegyeket az előadásokra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infographics.blog.hu/api/trackback/id/tr912835413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása